TotAlzir@: La Unió Europea premia a l’AMAC de Carcaixent

viernes, 8 de julio de 2016

La Unió Europea premia a l’AMAC de Carcaixent

El projecte de l’associació Municipal d’Agermanament de Carcaixent ha rebut una menció europea pel seu treball en defensa dels immigrants
A l’Associació Municipal d’Agermanament de Carcaixent (AMAC) se li ha reconegut el seu treball amb l’aprovació per part de l’Agència Europea d’Educació, Audiovisual i Cultura (EACEA), dins del programa “Europe for Citizens”, del projecte “Els nouvinguts són ciutadans europeus?”. La proposta de l’AMAC ha aconseguit el primer lloc de totes les seleccionades, així com la felicitació del Punt Europeu de Ciutadania d’Espanya.
En este projecte, d’una durada de dos anys, estan involucrades, a més de la ciutat de Carcaixent, altres set ciutats europees que pertanyen a França, Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Anglaterra, Polònia i Hongria. L’objectiu bàsic és el de construir un discurs contra l’estigmatització dels immigrants i dels refugiats i la creació d’accions solidàries i de convivència com un mitjà per a resoldre conflictes xenòfobs.

Durant els dos anys que dura el projecte cada ciutat desenvoluparà una programació que culminarà en nou trobades obertes a la participació dels ciutadans pertanyents a la xarxa de ciutats. Alhora, es podrà participar i seguir la marxa del projecte en Facebook  i en la web. L’objectiu fonamental, segons han explicat des de l’AMAC és involucrar a la ciutadania de cada municipi i a entitats socials, culturals, educatives i esportives en les accions previstes.
L’AMAC dóna un pas que va més enllà de l’agermanament entre ciutats i els viatges d’intercanvi i convivència entre ciutadans de diferents països europeus. Es tracta que les accions socials puguen ser dutes a terme per associacions i per persones, i d’involucrar a tots en la construcció d’una societat més solidària  i participativa.

L’Ajuntament de Carcaixent ha felicitat a l’AMAC pel reconeixement rebut, i s’ha compromés a recolzar este projecte donant suport actiu a totes les activitats que es proposen al llarg dels dos propers anys. Per començar, la pròxima setmana, l’alcalde de Carcaixent, Paco Salom, acudirà a l’encontre de les famílies que s’organitza en la ciutat alemanya de Braunfels on es donarà a conèixer el patrimoni cultural, social i econòmic de la ciutat en un marc d’intercanvi de coneixements i experiències. Dins del programa està prevista una primera presa de contacte entre les dos adiministracions per tal d’establir vies de contacte i per poder treballar en futures col·laboracions en matèria de promoció econòmica i educativa. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.