TotAlzir@: OPINIÓ: Cal que neixen grups ecologistes pertot arreu...

lunes, 18 de julio de 2016

OPINIÓ: Cal que neixen grups ecologistes pertot arreu...



Diuen els economistes imperants que l'economia ha de seguir creixent perquè tot vaja bé, però nosaltres veiem que així els rius s'assequen, els mars i les terres s'omplin de residus, l'atmosfera es contamina, les temperatures pugen i les espècies s'extingixen... Símptomes indiscutibles de la greu crisi ecològica que ja patim.
Perquè ens hem passat, hem desbordat tots els límits de la Biosfera i aquesta no pot més, de fet els científics calculen que si tots els humans férem com els dels països rics necessitaríem 3 Terres per mantindre el nivell de consum actual. Però sols hi ha una Terra i aquesta situació resulta absolutament insostenible, no podrem seguir així durant molt de temps.

El problema és que les gegantines i poderosíssimes corporacions industrials i financeres no saben funcionar d'altra manera més que creixent i creixent, com si no hi haguera límits. Mentrestant els governs ballen al ritme que elles toquen, com si foren marionetes. I, junts, han fet creure a la major part dels ciutadans que no hi ha cap altra economia possible més que la del creixement continu...
De manera que, per trencar aquesta inèrcia tan perillosa, fem falta els grups ecologistes i caldria que hi haguera almenys un a cada poble per denunciar els atemptats contra la Natura i promoure les solucions que hem d'aplicar ja, perquè com més tardem en fer front a la crisi ecològica més complicat serà resoldre-la i més patirem tots.
Per això constituírem la Ribera en Bici fa 9 anys i des d'aleshores hem treballat per fomentar aquest model de transport sostenible i lúdic, perquè ací el major emissor de gasos hivernacle i principal causant del calfament climàtic és el transport motoritzat, en canvi la bicicleta no contamina res i és la millor solució per a les nostres ciutats planes i de clima suau. Així hem fet nombroses excursions per visitar els pobles, els rius, les platges, les muntanyes, els horts ecològics, les instal·lacions d'energies renovables, els arbres monumentals i tot allò d'interés natural que té la Ribera del Xúquer; i amb nosaltres han pedalejat centenars de persones de la comarca i de fora. A més, hem presentat a diverses institucions propostes fàcils per promoure la bicicleta i l'anar a peu, per connectar localitats veïnes amb camins-carrils segurs i per unir les comarques veïnes amb la Via Verda Ribera-Safor, la Via Verda La Pobla-Manuel-Xàtiva i la Via Verda pel Xúquer.
Però també hem treballat altres temes i hem participat en campanyes pel tancament de la central nuclear de Cofrents, per un Nou Model Energètic, contra el Transvasament Xúquer-Vinalopó, per una Nova Cultura de l'Aigua, contra els transgènics, per l'Agricultura i la Jardineria Ecològiques, per la prohibició del glifosat, etc. I sempre que hem pogut hem col·laborat amb grups afins com Xúquer Viu, la Federació d'Escola Valenciana o l'Associació Muntanyeta dels Sants, i enguany ens hem adherit a la Confederació d'Ecologistes en Acció, per reforçar-nos mútuament i perquè el canvi cap a una societat ecològica i solidària, l'objectiu comú, sols podrem fer-ho sumant moltes forces.
Per això participem en la Festa de Xúquer Viu i estem contents de rebre el guardó Aigua Clara, que reconeix el treball que venim desenvolupant a la comarca. Moltes gràcies, la veritat és que no estem acostumats a que es valore el nostre treball, tot el contrari...
I aquesta nit tan especial volem recordar els companys dels països del sud, perquè si ací és difícil defensar la Natura a Brasil, Hondures, Filipines o Nigèria ho tenen molt pitjor, fins al punt que molts ecologistes han sigut assassinats, 185 l'any passat. Nosaltres no oblidem a Lesbia Yaneth Urquía, Berta Càceres, Ken Saro Wiwa, Chico Mendes i tants altres companys que han caigut lluitant contra les grans corporacions, que volen espoliar fins a les últimes reserves de la Biosfera.
Per tots ells, per tots nosaltres i pels que vindran després de nosaltres: salut, pau i que neixen grups ecologistes pertot arreu!

La Ribera en Bici-Ecologistes en Acció

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.