TotAlzir@: Més de 80 jugadors participaran en el II Open Internacional d'Escacs “Ciutat de Sueca”

jueves, 21 de julio de 2016

Més de 80 jugadors participaran en el II Open Internacional d'Escacs “Ciutat de Sueca”


  • Jugadors d'arreu del món i els millors jugadors d'escacs a nivell autonòmic es donaran cita en esta segona edició del torneig que serà retransmesa en directe a nivell mundial  
Després de l'èxit de convocatòria de la pri
mera edició, el Club d'Escacs de Sueca ha presentat este dimarts la segona edició del Open Internacional “Ciutat de Sueca”, un esdeveniment que compta amb el recolzament de l'Ajuntament de Sueca i que tindrà lloc entre el 25 i el 31 de juliol al Casal Multiusos (C/ Cronista Burguera, s/n).
El director del torneig i secretari del Club d'Escacs de Sueca, Ricardo Cebolla, ha assegurat que l'organització espera repetir i, fins i tot, superar l'èxit de participació de l'anterior edició, així ha assenyalat que hi ha prevista la participació d'entre 80 i 90 jugadors arribats de diferents parts del món com ara el Perú, Romania, Veneçuela o França. Entre ells destaca també la presència d'una llegenda del món dels escacs, el gran mestre Mihai Suba, que ha jugat contra grans d'esta disciplina com Kárpov o Kaspárov. Esta segona edició del torneig reunirà  també alguns dels millors jugadors d'escacs a nivell autonòmic, així, entre ells cal destacar la participació del recent proclamat campió d'Espanya d'Escacs Sub-12, Marc Carbonell, de Silla.


Cebolla ha assenyalat també que el torneig estarà obert tant als xiquets que s'inicien en este esport com a jugadors mitjans i grans mestres i en este sentit ha apuntat que “este és pràcticament l'únic torneig d'estes característiques que es juga al nostre territori perquè la resta solen ser tancats a diferents categories”. Un fet que ha destacat també l'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit. “És important que la gent que comença a tindre afició per una disciplina puga compartir una experiència com esta i aprendre al costat de gent de gran nivell que també es dóna cita en este torneig” en paraules de Tamarit. L'alcaldessa ha apuntat també “és un honor per a este Ajuntament poder implicar-nos i donar suport a un esdeveniment com este que porta el nom de la nostra ciutat i que posa el nostre poble en el mapa”.

Es jugarà un sistema suís a huit rondes, vàlid per a l'Elo FIDE, la llista de la Federació Internacional d'Escacs que  determina la posició mundial dels millors jugadors del món. I el torneig tindrà un sistema de joc de 90' més 30 “, seguint les normes FIDE per a este tipus de competicions. Les partides començaran el pròxim dilluns, 25 de juliol, i tindran lloc cada dia a les 17:00 h., excepte dijous que hi haurà una ronda doble pel matí i per la vesprada. L'àrbitre internacional de la Federació d'Escacs Valenciana (FACV), Vicent Gómez, ha recordat que, com en la primera edició, enguany també es podran seguir a temps real i des de qualsevol part del món les deu millors partides del torneig a través de la pàgina web  www.openajedrezsueca.com, en l'apartat chess result, el que possibilitarà que l'esdeveniment torne a estar a primera línia informativa a nivell internacional en el món dels escacs.

El regidor d'Esports, Vicent Baldoví, ha aprofitat l'ocasió per convidar als veïns de Sueca a conéixer este esport i ha reivindicat, a més, la seua pràctica. “Lluny de considerar-lo un esport menor o minoritari, nosaltres apostem pels escacs igual que per la resta d'esports. Per això des de l'Ajuntament donem suport també a este torneig i aprofitem per convidar-vos a apropar-se a este joc, que ens ajuda a entrenar la ment i l'intel·lecte”. El Vicepresident del Club d'Escacs de Sueca, Amadeo Albert, que també va assistir a l'acte, va voler agrair, en nom de tot el club, la col·laboració del consistori suecà i a tota la gent que s'ha implicat i ha fet possible esta segona edició del torneig.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.