TotAlzir@: Carcaixent disposarà d’un espai jove

viernes, 29 de julio de 2016

Carcaixent disposarà d’un espai jove

S’ha publicat  la concessió del Pla Provincial d’Obres i Serveis de la Diputació de València on figura l’adequació del bar del parc per convertir-lo en espai jove.  Este matí s’ha fet publica la concessió de subvencions del Pla Provincial d'Obres i Serveis de la Diputació de València de l'exercici 2016 per a Carcaixent, on s’ha aprovat l’adequació del local de l’antic bar del Parc Navarro Daràs per convertir-lo en espai jove. A més, també s’ha aprovat la rehabilitació del col•lector del Barranc de Gaianes per evitar vessaments al barranc, la millora de les condicions d’accés en el cementeri amb la col•locació de cadires salva-escales que possibilitaran accedir als nínxols de la part superior i l’adequació del servidor d’informàtica municipal.


Està previst que en el futur espai jove s’ubique el Centre d’Informació Juvenil, que actualment no disposa d’un espai propi on poder atendre als usuaris a diferència del que ocorre en la major part dels municipis. A més, segons han explicat fonts municipals, està projectat un espai diàfan per a poder realitzar activitats d’oci, educatives i de formació per a joves que hauran de ser coordinades, prioritàriament, des del teixit associatiu juvenil de Carcaixent.  La intenció és que es convertisca en un espai de referència per als joves de la ciutat on puguen desenvolupar.se iniciatives de caràcter transversal destinades a este sector de població.

En paraules de Natxo Escandell, Regidor de Joventut, la demanda de l’espai jove és una qüestió “històrica” a Carcaixent, “ho portàvem al programa electoral i anem a poder complir-ho ara amb l’ajuda de la Diputació de València. Disposar d’un espai és fonamental per al desenvolupament de la gent jove de Carcaixent: des de l’associacionisme fins al món laboral, passant per l’acadèmic i l’oci. Cal que la gent jove tinga espais en comú per desenvolupar-se i compartir”, ha explicat el regidor.

En total, a Carcaixent s’han destinat un total de 221.741,57€ del Pla Provincial d'Obres i Serveis calculats en funció de paràmetres com el nombre d’habitants, la superfície o el nombre de veïns desocupats. En quant al cost de les obres s’ha estimat que l’espai jove necessitarà una inversió de 50.000€, la rehabilitació del col•lector del Barranc de Gaianes 99.309€, les salva –escales del cementeri 27.000€ i l’adequació del servidor 45.432€.

Les altres demandes aprovades, també responen a necessitats que venen realitzant-se des de fa temps per molts veïns i veïnes com és el cas de la millora de les instal•lacions del cementeri. Els treballs d’accessibilitat vénen a completar les intervencions en el Cementeri Municipal realitzades amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles de la Diputació, que preveuen l’ampliació del recinte la millora de l’estat d’algunes voreres, també per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.