TotAlzir@: OPINIO: Casal Popular Alzira, comunicat arram de la "polemica" cartell La Sant Bernarda

martes, 26 de julio de 2016

OPINIO: Casal Popular Alzira, comunicat arram de la "polemica" cartell La Sant Bernarda


  • Des del Casal Popular d'Alzira «El Pas del Xúquer» volem emetre el següent comunicat arran de la «polèmica» sorgida pel cartell de les nostres activitats en les festes del poble.

Som una associació assembleària desvinculada de qualsevol partit polític on hi tenen cabuda persones de diferents ideologies i maneres de veure el món. El que ens mou és el desig de construir una societat més oberta, tolerant i respectuosa mitjançant l'acció col·lectiva, l'autogestió i l'horitzontalitat.

Quan ens vam decidir pel cartell de La sant Bernarda ho férem amb la intenció de visibilitzar un col·lectiu que sovint sofreix discriminació per motiu del seu gènere o orientació sexual. A més, últimament hem vist com des de l'Església s'han llançat proclames que són un exercici d'odi gratuït cap a molta gent. Tot això junt ha resultat en un cartell àcid, fet amb l'ànim de moure la consciència de la gent, que finalment s'ha transformat en una arma llancívola en mans dels partits polítics amb no sabem ben bé quina intenció, ja que la política no és el nostre joc.
La llibertat d'expressió és bàsica en una societat realment democràtica i qui se senta atacat per una lleugera variació de color en la cara d'un sant potser s'està quedant enfront d'una porta tancada, en compte d'obrir-la i aprofundir en el significat. Açò mateix també es pot aplicar a una altra obra artística que també ha estat atacada i emprada políticament aquestos dies. Per aquesta raó volem remarcar la nostra solidaritat i suport a Toni Espinar, autor d'aquesta «Alzira» que decora els carrers de la Vila.
Fer poble és unir la seua gent, no crear polèmiques inexistents per enfrontar-la. Nosaltres per la nostra part seguirem el nostre camí. Fent poble.
Casal Popular d'Alzira "El Pas del Xúquer"

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.