TotAlzir@: El Ral·li humorístic de Carcaixent demana ser festa d’interès provincial

martes, 26 de julio de 2016

El Ral·li humorístic de Carcaixent demana ser festa d’interès provincial

  •  L’Ajuntament de Carcaixent ha iniciat els tràmits per a que li siga concedida esta distinció

L’Ajuntament de Carcaixent, en col·laboració amb l’organització del Ral·li Humorístic, ha iniciat els tràmits per sol·licitar a la Generalitat Valenciana la declaració del Ral·li Humorístic com a festa d’interès provincial. Dins d’esta categoria es troben aquelles festes que, tot oferint una especial rellevància des del punt de vista turístic, suposen una valoració de la cultura i de les tradicions populars, l’interès dels quals traspassa els termes municipal i comarcal.

Natxo Escandell, regidor de joventut, ha remarcat els esforços que s’estan realitzant des del consistori per posar en valor una festa tan important per a Carcaixent. “Finalment i de la ma de l’organització estem posant el Ral·li al mapa provincial que és el lloc on mereix estar. Cal recolzar-lo i impulsar-lo: és un dels millors actius socials que tenim. Dinamitzador i pioner”, ha explicat el regidor. Natxo Escandell també ha recordat que cal aprofitar el 50 aniversari d’esta festa per potenciar la marca Ral·li Humorístic “és una de les coses que ens uneix i ens fa sentir més orgullosos de Carcaixent i creiem fermament que la idiosincràsia de la festa la fa mereixedora d’esta distinció”.

La proposta de presentar la sol·licitud del ral·li humorístic com a festa d’interès provincial va ser aprovada per unanimitat en el darrer ple municipal. Una vegada tramitada la proposta, ha de ser la Direcció General de Turisme la que determine si pot ser considerada festa d’interès turístic atenent a criteris com l’originalitat de la celebració, l’arrelament popular o el seu caràcter ludicofestiu, entre altres. Hui per hui tenen reconeguda esta distinció festivitats com la Setmana Santa de Xàtiva, la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella o el Cant de la Carxofa d’Alaquàs. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.