TotAlzir@: El Restaurant El Tast de Paris guanya la semifinal francesa del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca

lunes, 25 de julio de 2016

El Restaurant El Tast de Paris guanya la semifinal francesa del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca


El diumenge 24 de juliol va tenir lloc en Villefranche-sur-Cher la primera semifinal francesa del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca. El certamen s'emmarcava en les activitats de les festes del canal de l'Ajuntament d'esta ciutat francesa i l'esdeveniment va estar organitzat per la Association ACIP i amb el patrocini del govern regional Centre-Vall de Loire. A més a més, es van realitzar prop d'una desena de paelles davant del nombrós públic assistent (més de 3.000 segons l'organització) a la manera tradicional del concurs de Sueca, a llenya i amb els ingredients típics: pollastre, conill, garrofó, bajoqueta i el principal, arròs bomba de la Fallera.


Els concursants es van enfrontar al repte de dominar el foc amb els utensilis cedits per Garcima, l'empresa valenciana número u en la fabricació de paelles, i que també patrocina el concurs de Sueca. Així mateix les espècies van ser proporcionades per Carmencita.
El jurat estava format per prestigiosos cuiners locals i regionals, entre ells Didier Clément, que compta amb un estrela Michelin; l'alcalde de la ciutat, Jean Claude Oton; la vicepresidenta de la regió, Christina Brown; periodistes gastronòmics, i el conegut cuiner valencià, Toni Montoliu. Jesús Melero, coordinador a Sueca, va fer el propi en terres franceses, a més de cuinar dues paelles perquè els concursants i el jurat pogueren saber el plat que s'esperava d'ells.
Després d'àrdues deliberacions del jurat, ja que el nivell mostrat pels participants va ser elevat, el resultat final va ser el següent:
Primer premi, dotat amb 400€ pel Restaurant El Tast, de París; Matthieu Rovillon, cuiner, i Vicent Llorens, ajudant.
Segon premi, dotat amb 250€ pel Restaurant El Fogón, de París; Alberto Herraiz, cuiner, i Thomas Castillo, ajudant.
Tercer premi, dotat amb 150€ pel Restaurant A l'instant, de Bourges; Angelino Clemente-Rives, cuiner, i Mary Florian, ajudant.
L'empresa La Paella Ibérica, de José López-Cordón i Nathalie Bertheau (Fundadors d'ACIP) va realitzar per als assistents més de 1.000 racions de paella valenciana i mixta.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.