TotAlzir@: El Ple Municipal aprova una rebaixa del 25% del sou a l’alcalde i les regidores alliberades

sábado, 30 de julio de 2016

El Ple Municipal aprova una rebaixa del 25% del sou a l’alcalde i les regidores alliberades


  • La moció va ser presentada per tots els grups de l’oposici

El Ple de l’Ajuntament de Carcaixent va aprovar ahir la reducció d’un 25% de les retribucions de l’alcalde i de les dos regidores amb dedicació exclusiva i parcial. La moció va ser aprovada per majoria amb els vots a favor de tots els grups de l’oposició PP, PSOE, Units per València, Gent de Carcaixent i Reiniciem, i els 8 vots en contra de Compromís (faltaven dos regidores).  Amb esta mesura, segons va explicar el portaveu del Partit Popular, Salvador Ferrer, encarregat de defensar la moció conjunta, es "persegueix acomodar les retribucions dels càrrecs públics municipals a una realitat social difícil, fruit d'una crisi que ha colpejat amb força les classes populars i les més desafavorides".


La moció aprovada planteja una revisió de l’acord del Ple del 30 de juny de 2015, on es van fixar les retribucions actuals, perquè es considera “poc raonable el que es va acordar i els representants institucionals tenen el deure i la responsabilitat de vetllar per l'interés general i garantir l'eficiència i eficàcia dels recursos públics”. Amb els diners estalviats, la moció proposa habilitar un fons destinat a crear un pla d’ocupació.

Vicent Albelda, en nom del grup municipal Compromís, va reconéixer que es tractava d’una de les mocions més controvertides presentades fins al moment i que es presentava com una espècie de càstig cap a l’Equip de Govern. Durant la seua intervenció va preguntar en què havia canviat la situació econòmica des de fa un any fins a l’actualitat. També va fer al·lusió que amb l’estalvi previst, uns 1.800€ mensuals, el pla d’ocupació a crear seria totalment insuficient.

L’organització política municipal per a la legislatura 2015-2019 contempla tres membres alliberats.  L’alcalde i la regidora d’Interior, amb dedicació exclusiva i un sou brut de 3.200 i 2.500 euros al mes, respectivament; i la regidora de Turisme i Medi Ambient, amb dedicació parcial del 60%, i un sou brut de 1.500 euros al mes. D’esta manera, l'alcalde passaria dels 44.800 als 33.600 euros anuals, les dos regidores amb salari passarien de 35.000 a 26.250 euros anuals en el cas de dedicació completa i de 21.000 a 15.750 euros anuals el cas de dedicació parcial.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.