TotAlzir@: El magatzem de la plaça de la Morera recupera la seua estètica de principis del segle XX

martes, 14 de junio de 2016

El magatzem de la plaça de la Morera recupera la seua estètica de principis del segle XX


El magatzem de la plaça de la Morera, utilitzat com a taller dels vehicles de la Policia Local, ha sigut objecte d'una actuació de millora. Els treballs han permés la recuperació de la coberta, que es trobava en molt mal estat a causa que la fusta d’esta estava podrida, pel que respecta a les fulles de ferro de l'estructura del sostre s'han pogut mantindre, i igualment s'han reutilitzat les teules planes  originals de l'edifici.
Amb esta actuació, la coberta compta amb un panell d'aïllament tèrmic de huit centímetres d'espessor, la qual cosa dota este edifici d'estil modernista, que és un dels pocs magatzems dedicats al comerç de la taronja que queden dins de l'entramat urbà de la ciutat, d'un sostre amb condicions per a un edifici catalogat Bé d'Interés Cultural (BIC); per tant com a patrimoni municipal cal mantindre’l en bones condicions d'ús.
   

Esta previst que al llarg del mes de juliol es donen per finalitzades les obres d'adequació, que també van a permetre pintar la façana de tot l'edifici. Estes actuacions han costat 214.000 euros, procedents de les ajudes de la Diputació de València, per tant les obres no han tingut cap cost per als ciutadans d'Alzira.


Tant la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar, com Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, han estat visitant l'estat de les obres i tots dos coincidixen a declarar que  "Gràcies a l'esforç i voluntat de l'equip de govern de mantindre el nostre patrimoni, este edifici recuperarà el seu esplendor, tal com ho faran altres edificacions de la nostra ciutat que també estan sent o seran objecte de m illora".

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.