TotAlzir@: Alzira pren mesures preventives per tal d'evitar la plaga de la processionària

martes, 28 de junio de 2016

Alzira pren mesures preventives per tal d'evitar la plaga de la processionària

Alzira vol evitar la plaga de la processionària, i per això està desenvolupant tasques preventives i de tractament necessàries.
Es tracta de la col·locació de quinze trampes de feromones que seran retirades el pròxim mes d'octubre. Estes s’instal·len ara perquè és quan el cicle biològic de la processionària es troba en fase d’adult en forma de papallona volant d’arbre en arbre. La finalitat n’és la d'atraure els mascles. La conseqüència d’eixa captura massiva evita l’aparellament amb les femelles, per tant disminuïx l'efecte de la població-plaga. Es tracta, com ja hem assenyalat, d'una mesura preventiva per tal d’evitar-ne l'impacte causat tant als pins com a la població.
Els efectes negatius de la processionària s’originen quan esta es troba en forma d'eruga; això sol ser pel mes de febrer en funció de la mitjana de temperatures.

Pel que fa la distribució de les trampes, esta és la següent: tres unitats al Malecó, una al Parc de La Rambla, tres  al Parc de l’Alquenència, quatre  a la Muntanyeta i quatre unitats al Racó.

El regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual, ha assenyalat que "Esta mesura es complementa amb altres tractaments en funció del cicle biològic de la processionària, ja que este consta de tres fases: capoll, eruga i papallona".

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.