TotAlzir@: VIDEO/ COMPORTAMENT OPOSICIÓ PLE JUNY A CARCAIXENT

jueves, 30 de junio de 2016

VIDEO/ COMPORTAMENT OPOSICIÓ PLE JUNY A CARCAIXENT

COMPROMÍS QUALIFICA EL COMPORTAMENT DELS GRUPS DE L’OPOSICIÓ D’IRRESPONSABILITAT I D’UTILITZACIÓ PARTIDISTA DEL PERSONAL DE L’AJUNTAMENT

El vídeo de la sessió desmenteix les acusacions dels grups de l’oposició
En la sessió plenària d’ahir 29 de juny, després de votar una moció d’urgència presentada pels grups de l’oposició, relativa a les retribucions dels personal municipal, tots els membres de l’oposició es van absentar del Ple. En l’escrit conjunt presentat a posteriori, expliquen que van abandonar el Ple per la negativa de l’alcalde, Paco Salom, d’atorgar-los la paraula en diverses ocasions i per la seua actitud “totalitària i antidemocràtica”.



Segons Paco Salom, alcalde de Carcaixent i membre del Grup municipal Compromís:

“no vaig negar la paraula a cap grup de l’oposició. Em vaig limitar a complir el que estableix el Reglament orgànic municipal en quant a torns d’intervencions del Ple. Este reglament, que coneixen perfectament tots els membres, limita una intervenció per grup en cada torn de paraula. I sols hi ha dos torns de paraula. És totalment fals que no se’ls permetera parlar en diverses ocasions. I en absentar-se de la sessió voluntàriament, tampoc van fer ús del torn d’explicació de vot a què tenen dret, una vegada votat el punt.

A l’igual que en els punts anteriors, després de la lectura de la moció per part del portaveu del Partit Popular es va oferir el primer torn de paraula a tots els grups municipals, començant amb el de menor representació. Solament el regidor Carles Albert, de Reiniciem, en va fer ús. Tot seguit es va oferir la paraula en segon torn, ningú va sol·licitar parlar, excepte la portaveu de Compromís que, com a grup majoritari, va tancar el segon torn. A partir d’ahí no procedia donar més paraules perquè no va haver cap intervenció al·lusiva que continguera faltes de respecte o que fóra pejorativa.

L’emissió del Ple és pública i en ella es pot comprovar realment el que va succeir. Està a disposició de qui vulga visionar-lo en l’enllaç següent:

https://www.youtube.com/watch?v=ZEPGtLoCcaA

(Entre els minuts 1:12:00 i 1:31:00 aproximadament)

La moció es va aprovar amb els vots en contra de l’equip de govern. Va ser en eixe moment, després de la votació, quan, a instàncies de la portaveu d’UxV, els regidors de l’oposició abandonaren el saló de sessions”.

En opinió de Paco Salom: “el que va passar anit és una maniobra que, lluny de buscar la solució d’un problema laboral, el que realment busca és mantenir el conflicte i traure rendiment polític. I això perquè no és casual que, havent un mes per presentar la moció i debatre-la primer en comissió informativa, la moció es presente per via d’urgència, just el dia en que hi havia anunciada la presència de representants dels treballadors en el plenari.

L’oposició ha utilitzat en este tema els funcionaris amb clars interessos partidistes. Esta actitud, en lloc d’ajudar a resoldre el problema el complica, ja que crea més malestar i enfosqueix les relacions entre els treballadors i l’equip de govern”.

Per a Compromís cal diferenciar clarament el conflicte entre els treballadors i l’equip de govern, per les discrepàncies sobre l’anul·lació d’uns complements retributius, que l’equip de govern basant-se en els informes tècnics considera irregulars; i l’actuació dels grups de l’oposició en este Ple.

Respectem la preocupació dels treballadors i considerem legítims els actes de protesta o reivindicatius en defensa dels seus drets o interessos laborals. Altra cosa, però, és la utilització oportunista d’este conflicte per part de l’oposició.

Afortunadament la gravació del plenari mostra quins van ser els fets i cadascú pot traure les seues conclusions.

Acusar l’alcalde d’impedir el debat quan es va limitar a aplicar el reglament de funcionament del Ple és un despropòsit. Compromís considera que l’oposició hauria de disculpar-se amb els funcionaris i la ciutadania.


Compromís per Carcaixent

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.