TotAlzir@: Carcaixent acollirà la reunió d'alcaldes afectats pels incendis

martes, 21 de junio de 2016

Carcaixent acollirà la reunió d'alcaldes afectats pels incendis

  • Paco Salom demanarà al president de la Generalitat seriositat i rigor per fer front als efectes de lincendi
  • La reunió entre els alcaldes afectats pels incendis tindrà lloc demà a Carcaixent

El president de la Generalitat, Ximo Puig, es reunirà demà en Carcaixent amb Paco Salom i amb la resta dalcaldes afectats pels incendis dels darrers dies, per tal plantejar les possibles ajudes i establir les bases de tot el procés de regeneració. A la reunió estan convocats també representats de la Diputació de València i de les àrees de la Generalitat corresponents.

Paco Salom, ha manifestat la seua intenció de sol·licitar al president de la Generalitat ajudes extraordinàries. Estem davant duna situació sense precedents. Carcaixent sha quedat pràcticament sense massa forestal i ara es necessitaran recursos per poder dur a terme la neteja i recuperació del terreny. Però també hem danar més enllà i necessitem ajudes per dur a terme les tasques de prevenció per evitar que dací uns anys ens tornem a veure en una situació semblant.
Paco Salom també ha incidit en que cal que es treballe amb seriositat i rigor necessitem el compromís ferm de que van a destinar-se ajudes específiques per a Carcaixent. Segons ha manifestat lalcalde de Carcaixent, una de les principals preocupacions vindrà en un parell de mesos durant la temporada de pluges. La zona cremada és conca de recepció i tota laigua que caiga, tal i com han quedat les muntanyes, correrà sense fre. Cal actuar per retindre lescorrentia i evitar lerosió i això sols ho poden fer les administracions que són les que tenen els criteris tècnics, lequipament i els recursos.
Per altra banda, Paco Salom també ha volgut destacar que calen fons específics per a dur a terme actuacions de regeneració i reforestació, per tal que la zona cremada recupere el paisatge original, en especial el Paratge Natural de lHort de Soriano, una zona emblemàtica amb un gran valor sentimental per als carcaixentins i carcaixentines que sha vist molt afectada per lincendi, ha afegit.

Actualment lincendi es troba controlat i efectius de bombers i brigades de la Diputació de València continuen vigilant la zona. A falta de que es realitze lestudi cartogràfic corresponent, es calcula que aproximadament unes 2200 hectàrees shan vist afectades, el que suposa el 80% de la massa forestal del terme de Carcaixent. En quant a danys materials, encara sestà realitzant la valoració en les vivendes situades dins del perímetre de lincendi.  En principi, són pocs els immobles que shan vist afectats, tot i que sestima que hi ha nombroses parcel·les on el foc ha produït danys en elements exteriors i vegetació. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.