TotAlzir@: Sueca ja té cartell guanyador per a les seues Festes Majors 2016

martes, 21 de junio de 2016

Sueca ja té cartell guanyador per a les seues Festes Majors 2016

  • Sueca ja coneix la imatge oficial de les pròximes Festes Majors del municipi.
  • El treball presentat per la dissenyadora gràfica suecana, Assumpta Mercader, ha estat l'elegit pel jurat per anunciar les Festes Majors de Sueca de 2016.
El Concurs que ha organitzat l'Ajuntament de Sueca, un any més, per triar la imatge oficial de les pròximes Festes Majors del municipi ja té guanyador.
L'obra de la dissenyadora gràfica suecana, Assumpta Mercader, ha estat la proposta guanyadora d'entre els nou treballs que s'han presentat en esta ocasió al certamen i es convertirà d'esta manera en la imatge oficial de les Festes Majors de Sueca de 2016 que tindran lloc enguany entre el 27 d'agost i l'11 de setembre.


El lema del cartell titulat “L'herència festiva” respon, segons explica la seua autora, a la necessitat de “posar en valor les nostres tradicions i una herència que ve d'antic, la festa, la música i la dansa, de la que hem d'estar-ne orgullosos”.

El disseny consisteix en una fotografia zenital on s'han disposat elements de caire tradicional i antic, que pretenen reflectir diferents aspectes de les festes del municipi, tot formant una composició quadrada que descansa sobre un fons bicolor fidel al cromatisme de la senyera de Sueca. “Hem buscat que el públic poguera quasi palpar la festa amb tots estos elements que ens són tan familiars” ha apuntat Mercader. L'autora, que s'ha mostrat molt il·lusionada perquè el seu treball haja resultat l'elegit, explica també que ha treballat este disseny assumint el repte d'idear una proposta diferent per participar en la nova convocatòria de la regidoria de Festes que revalora la tècnica i l'estètica.

El regidor de Festes, Pau Roselló, va estar l'encarregat de comunicar la notícia a l'afortunada en conéixer el resultat de la deliberació. Roselló ha volgut reconéixer el mèrit i el nivell de totes les propostes presentades i s'ha mostrat convençut que el cartell elegit ajudarà a potenciar l'atractiu de les festes de Sueca.

Les dues primeres obres finalistes, “Festes animades” i “El gran joc de les festes de Sueca” són obra del suecà Carles Lledó, qui ha estat guanyador i finalista en nombroses ocasions en este i altres concursos de cartells organitzats també per l'Ajuntament de Sueca. En esta convocatòria també han estat elegits com a finalistes “S” de Juan Diego Ingelmo i “I love festes” de Maria Pérez, que han obtingut el tercer i quart lloc, respectivament.

En esta convocatòria, la Regidoria de Festes ha apostat per una nova fórmula que garantira el reconeixement i el criteri professional en l'elecció del treball guanyador, tot buscant la màxima qualitat i representativitat de la nova imatge de les Festes Majors del municipi. Així enguany, com a novetat, s'ha puntuat cada treball en base a uns criteris establerts i s'ha dividit la deliberació del jurat en dues fases, una primera en la qual el jurat ha fet la preselecció de cinc treballs d'entre el total dels cartells presentats i una segona en què els professionals, experts en la matèria, han decidit d'entre estos treballs preseleccionats el cartell guanyador. Cal destacar que el treball que ha resultat guanyador finalment, ha estat elegit per unanimitat pel jurat professional i ha obtingut la major puntuació en les dues fases de la deliberació.

En esta ocasió ha exercit com a jurat el regidor de Festes, Pau Roselló; el regidor de Turisme, Xavier Masó; el regidor de l'oposició, Fernando Franco; el director de l'Escola d'Arts Municipal, Manolo Baixauli; el dissenyador gràfic, Elies González i Teresa Llácer, professional del món de la comunicació i la publicitat.



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.