TotAlzir@: l’Alcúdia, ha acollit a quasi 200 persones en una observació astronòmica

lunes, 4 de julio de 2016

l’Alcúdia, ha acollit a quasi 200 persones en una observació astronòmica


Observació astronòmica al Corral de Rafel i sopar baix la llum de les estrelles
El Corral de Rafel, paratge emblemàtic del terme de l’Alcúdia, ha acollit aquest cap de setmana a quasi 200 persones en una observació astronòmica organitzada per l’Ajuntament. Un esdeveniment creat per a apropar aquesta ciència als seus habitants. L’acte començà a les 9:30 de la nit amb un sopar a la fresca, que incloïa una picadeta i on cada assistent portava el seu entrepà.

En acabar de sopar, Manel Perucho, professor d’astronomia i astrofísica de la Universitat de València, va ser l’encarregat d’iniciar les activitats programades per a la jornada amb la xerrada “Fills de les estrelles”. El conferenciant va parlar davant quasi 200 oients expectants de com en nostre origen està lligat a l’univers i com, d’igual manera, també el nostre futur.

Perucho esta d’acord en que “este tipus d’activitats són molt bones per a fomentar l’interès de la gent pel coneixement en l’univers i tot allò que ens envolta”. Una vegada finalitzada la xerrada Paco Sanz, Regidor de Participació Ciutadana i Medi Ambient, va entregar a l’astrònom un detall de part de l’ajuntament per tal d’agrair la seua interessant intervenció i es va comprometre a, donat l’èxit d’aquesta activitat, repetir-la el proper any.
Tot seguit, tant grans com menuts feren cua per a observar el cel amb els quatre grans telescopis que l’Agrupació Astronòmica de la Safor havia portat per a l’ocasió. Malgrat l’aparició d’alguns núvols que dificultaren la visió, Marcelino Alvarez i  Enric Marco, membres de l’associació, pogueren aconseguir que es veiera Júpiter i els més afortunats també Mart o Saturn i els seus anells. Tota la gent va quedar fascinada ja que per a molts era la primera vegada que veien a través d’este instrument.
Aquesta és una de les moltes activitats que té preparades l’Ajuntament de l’Alcúdia per a aquest mes. Les pròximes seran els dies 8 i 15 de juliol amb més sopars a l’aire lliure, però esta vegada a l’Hort de Manus. En acabar el refrigeri del dia 8, la banda Big Band En Clau de Jazz oferirà un concert per a tots els assistents, i el dia 15 Joan Amèric i Andreu Valor eixiran a escena amb l’espectacle Coinspiracions. Les entrades es poden adquirir a la Casa de la Cultura a partir del 4 dejuliol i l’aforament és limitat.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.