TotAlzir@: La Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera considerem que és urgent i necessari que els gestors del Departament i Hospital informen

viernes, 20 de junio de 2014

La Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera considerem que és urgent i necessari que els gestors del Departament i Hospital informen

  • SOL·LICITUD D'INFORMACIÓ SOBRE LA GESTIÓ DE L'HOSPITAL I DEPARTAMENT DE LA RIBERA AL CONSELL DE SALUT I AL COMISSIONAT.


En els darrers mesos, els usuaris de la Sanitat Pública de la Ribera ens hem assabentat per la premsa sobre la venda d'una gran part de les accions de Ribera Salud (que gestiona a hores d'ara el Departament i Hospital de la Ribera) a la multinacional Centene Corp., sense que s'haja donat cap tipus d'explicació a la ciutadania de com ha estat aquest canvi d'accionariat ni com afecta o afectarà al futur de la gestió.

A més, en les darreres setmanes s'estan fent públiques informacions i opinions sobre la dificultat dels metges i metgesses d'Atenció Primària per derivar els pacients amb problemes als especialistes del Departament. Sembla que en molts casos s'estan tornant les propostes sense ser ateses com cal. També, es percep una gestió gens clara del que s'anomenen "llistes d'espera", pacients que esperen ser atesos per especialistes i, fins i tot, endarreriments inexplicables en les proves diagnòstiques i intervencions quirúrgiques.
A la Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera considerem que és urgent i necessari que els gestors del Departament i Hospital informen sense intermediaris de com ens estan afectant els canvis en l’empresa i quina és la realitat actual de l’Atenció Especialitzada que se’ns ofereix, a banda de la repetida publicitat  on es lloen les meravelles de la gestió i els resultats d’unes enquestes mai contrastades.
Per açò, hem sol·licitat a la Presidenta del Consell de Salut del Departament i al Sr. Comissionat de la Conselleria de Sanitat en l’Hospital que, cadascú des de les seues responsabilitats, facen possible una reunió extraordinària del Consell de Salut per tal que les persones responsables informen dels següents temes.
· Situació actual de l'accionariat de Ribera Salud.
· Previsions sobre els efectes del canvi d'accionariat en el funcionament actual i futur del Departament i l'Hospital.
· Derivació des dels metges i metgesses d'Atenció Primària als especialistes: informació de quantes propostes es tramiten i quantes s'aproven, així com el temps que transcorre fins que són atesos els i les pacients.
· Situació actual de les Llistes d'espera quirúrgiques, quant de temps estan esperant les persones per a ser intervingudes des que es considera necessària la intervenció.
· Situació de les Llistes d'espera per a realització de proves diagnòstiques.
· Informació real i actualitzada sobre el percentatge de proves diagnòstiques, visites dels especialistes i intervencions quirúrgiques en l'Hospital de La Ribera a pacients de l'Àrea, pacients d'altres àrees i pacients privats, de fora del sistema de la sanitat pública.
Considerem que la informació sobre el sistema de Salut i la realitat del seu funcionament és un dret de les persones que l'utilitzen, per tal de saber com està gestionant-se i com els afecta o afectarà quan hagen de rebre atenció per part dels professionals de la Sanitat Pública, encara que tinga una gestió privada. 
Esperem que la reunió del Consell de Salut, convocada per la seua Presidenta, amb la col·laboració del Comissionat de la Conselleria en l’Hospital –que ha de vetlar perquè els recursos públics es gestionen de la millor manera- esclarisca aviat els dubtes de la ciutadania perquè, amb dades reals, puga tindre una visió més ajustada de la realitat de la gestió a banda de les situacions que cada malalt i malalta pateix directament. 




Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.