TotAlzir@: LA CORAL D'ALZIRA SALUDA A L'ESTIU

lunes, 16 de junio de 2014

LA CORAL D'ALZIRA SALUDA A L'ESTIU

Amb un concert compartit amb l'Agrupació Coral de Carcaixent, el dia 15 de juny, a les 19’30 hores, al Pati Porticat del Casa de la Cultura i dins del programa “Música al Claustre”, Organitzat per l'area de Cultura de l'Ajuntament d'Alzira.

En la primera part, actuà L'Agrupació Coral de Carcaixent que fou creada l’any 1995 per Agustín Martínez Caballero, músic de la localitat, i per un grup d’amics, amb la finalitat de dotar a Carcaixent d’una altra manera de fer Música: el Cant Coral. Al llarg de la seua existència han format part de la Coral un total de 155 coralistes, i en l’actualitat estan en actiu 43. Des d'octubre de 1999 l'Agrupació Coral de Carcaixent està dirigida per En Josep Antoni Martínez i Lerma que pressentarà el següent programa:
“Maitia, nun zira?” de José Uruñuela; “Al teu costat”.de Xavier Bust i Matías Antón Mena;“Alfonsina i el mar”,text de Félix Lluna i Arr de Josep *Gustems; “La Bella Lola”, havanera popular, versió: F. Grau; “Passatge”, Popular de Venezuela, Arr. José R. Gil Tàrrega.


A la segona part, actuà la Coral Polifònica Ciutat d’Alzira que es va fundar el 15 de novembre de 1986. Durant la seua història, han passat per ella més d’un centenar de components, els quals van fer possible la participació en concerts internacionals, nacionals i autonòmics. En l’actualitat, 38 veus mixtes formen aquesta agrupació amateur que participa en la Campanya “Retrobem la Nostra Música” organitzada per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València. El seu repertori es caracteritza per una interessant varietat de polifonia religiosa, cançons populars, així com partitures d’autors clàssics, del renaixement i contemporanis. En 2011 va celebrar el seu 25 Aniversari. Baix la direcció del seu mestre titular José Luis Palomares Peñalba, cantà:
 “Mareta, mareta”, popular valenciana; “Melodias Antillanas”, havanera, música d'Armando Bernabeu i lletra de Mª Paz Andreu; “Dos Islas”, havanera, música d'Alain Langrée i lletra de Xavier Cantera; “Cançó del Sembrador”, romança de la Zarzuela la Rosa del azafrán, adaptació lliure de la comèdia de Felix Lope de Vega El perro del Hortelano i música de Jacinto Guerrero. “El Coro de repatriados” de la Zarzuela Gigantes i Cabezudos, escrita per Miguel Echegaray i Eizaguirre i musicalment composta pel mestre Manuel Fernández Caballero i “El Coro de enamorados” de la Zarzuela La del Soto del Parral, amb llibret de Anselmo C. Carreño i Luis Fernández de Sevilla i música de Reveriano Soutullo i Juan Vert. En les tres zarzueles, la coral va estar  acompanyada per Juanvi Llinares Domingo al piano.










No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.