TotAlzir@: Compromís per Alzira demana solucions urgents davant la gran proliferació de mosquits

martes, 10 de junio de 2014

Compromís per Alzira demana solucions urgents davant la gran proliferació de mosquits

Aquests dies en fer-se de nit és una odissea eixir a passejar o fer exercici pels carrers i parcs d'Alzira, i més si ho fas prop del riu, els barrancs i les zones habitades prop dels mateixos. Des de fa setmanes les molèsties ocasionades per les mossegades o picades dels mosquits ja dificultaven el poder realitzar qualsevol activitat a l'aire lliure. Però aquesta situació s'ha anat agreujant conforme augmentava la temperatura, i com a conseqüència d'això en dies com el d'ahir era pràcticament ja impossible romandre en el poliesportiu a l'aire lliure i la zona de Tulell, llocs molt freqüentats pels alzirenys per a realitzar activitats esportives  o passejar,  i que els que van patir en els seus cossos els atacs massius d'aquests insectes.

És una història que es repeteix davant de l’incomprensible passivitat de les nostres autoritats donada l'experiència de l'any passat en què vam ser portada de la premsa nacional per aquest motiu. Des de Compromís per Alzira no sabem a què esperen per prendre mesures urgents amb la ja població adulta d'insectes que han colonitzat i proliferat al riu i en els barrancs davant de la manca de les mesures preventives que fa un any  vam sol•licitar que es realitzaren per part del nostre Ajuntament.

Fa un any demanarem a l'Ajuntament que exigís a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que complís amb la seva obligació de netejar i mantenir el riu i el seu entorn, ja que l'acumulació de vegetació terrestre i subaquàtica permetia la colonització i proliferació dels mosquits. La CHX no va fer res i amb la nostra insistència al final va haver d'assumir l'Ajuntament, amb ajuda de la Diputació, la neteja del riu entre els dos ponts. El mes de març d'aquest any vam tornar a recordar la necessitat de realitzar aquestes mesures preventives abans que vingués l'estiu i, entre altres, demanarem que es netegés i sanegés el barranc de la Casella al seu pas pel pont de Xàtiva i que continuara la neteja dels voltants del riu fins al pont de la CV43 després del poliesportiu.


Res d'això es va fer i, ara, amb una població d'insectes adulta i causant molèsties que en alguns casos ha obligat a tractaments mèdics, s'hauran de prendre les mesures urgents que els experts consideren convenients.

En altres poblacions com Almussafes si que han fet la seua feina i el pla de prevenció de vectors com mosques i mosquits es desenvolupa mitjançant el control dels focus de reproducció en les zones sensibles com són els barrancs i sèquies, es realitzen 21 revisions i intervencions anuals entre març i octubre. I donat que estan a prop de les plantacions d'arròs durant els mesos de juliol i agost, s'efectuen també tractament en parcs i jardins.

Des de Compromís per Alzira lamentem les molèsties que estan patint els nostres veïns i demanem a l'Ajuntament les actuacions immediates que diguen els tècnics, independentment que es continue amb la neteja i sanejament del riu i barrancs i, igual que vam dir l'any passat, exigim que se'ls passen les factures a la CHX, que és la principal responsable de l'abandó en què es troben el nostre riu i barrancs.


Adelaida Pau
Regidora Compromís per Alzira

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.