TotAlzir@: MANIFEST: PER UNA SANITAT PÚBLICA I DE GESTIÓ PÚBLICA

martes, 4 de marzo de 2014

MANIFEST: PER UNA SANITAT PÚBLICA I DE GESTIÓ PÚBLICA

Diumenge dia 2 de març tingué lloc un Passeig en Bici des d’Alzira a Carcaixent, organitzat per la Plataforma de La Ribera per la Sanitat Públic i La Ribera en Bici, per tal de reivindicar per a la comarca una Sanitat Pública  i de Gestió Pública.


El ciclistes eixiren de la Plaça Major d’Alzira i, després de passar per diferents carrers de la ciutat s’adreçà a Carcaixent en paral·lel al carril bici i de vianants. La primera part del passeig acabà en el Centre de Salut de Carcaixent, on s'ajuntaren altres usuaris d'esta població. I, abans de tornar a Alzira, es va llegir un manifest que concreta les raons de voler que la gestió de la sanitat de La Ribera deixe de ser privada: 


Estem assistint a una ofensiva contra el sistema sanitari públic, que es concreta en pressions per a la privatització, retalls de drets i prestacions, la incorporació del repagament per als medicaments i serveis que afecten a tota la població i, de manera més greu, a col·lectius com les persones aturades, pensionistes o dependents, a més de l’exclusió dels immigrants de l’atenció primària.
En la Ribera del Xúquer aquesta situació portem patint-la ja massa anys ja que va ser la primera comarca on es va implantar el model de gestió per concessió administrativa d’un Departament de Salut, primer pas per privatitzar tota la sanitat pública. En aquest temps ha estat evident la connivència d’interessos econòmics i polítics i el tracte de favor al sector privat des de la fallida de l’empresa concessionària i el rescat per la Generalitat amb recursos públics.
Denunciem les retallades en les prestacions sanitàries, els assetjaments als i les professionals de la sanitat pública, els repagaments dels serveis i l’especulació sanitària, que van en contra de la necessitat d’aconseguir una Sanitat que volem que siga Pública, Universal, Gratuïta i de Qualitat.
Volem una Sanitat Pública i de Gestió Pública perquè:
  • La gestió privada abandona la Prevenció. Prefereixen curar que previndre les malalties.
  • La gestió privada comporta el nomenament de càrrecs sanitaris per afinitat política.
  • Es contracten treballadors i treballadores sense atendre als principis de mèrit i d’igualtat d’oportunitats.
  • S’elimina la participació ciutadana en la presa de decisions de la política sanitària. Sense transparència.
  • Comporta deteriorament de la informació sanitària pública i la informació que acumulen les empreses privades és fàcil que la usen en el seu benefici de negoci particular.
  • La vinculació dels salaris a objectius de productivitat decidits unilateralment pot provocar menys proves diagnòstiques o menys visites als especialistes, el que incidirà negativament en la nostra salut.
  • Augmenten els riscos d’infeccions hospitalàries i els derivats de la utilització intensiva de les instal·lacions i personal.
  • Els importa més el marketing  i la imatge que la Salut de les Persones.                         
És per tot açò que continuarem en marxa fins que la gestió de la Sanitat del Departament i Hospital de La Ribera torne a ser Pública quan s’acabe la concessió en 2018 i, si pot ser, abans.
Per una Sanitat Pública Universal, Gratuïta i de Qualitat.
Perquè la Salut és un Dret, i no un Negoci.


Plataforma per la Sanitat Pública de la Ribera

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.