TotAlzir@: La Conselleria d’Educació i Cultura concedeix els premis a la promoció del valencià en els llibrets de Falles 2014

martes, 11 de marzo de 2014

La Conselleria d’Educació i Cultura concedeix els premis a la promoció del valencià en els llibrets de Falles 2014

En esta convocatòria han participat 103 comissions falleres. Els premis estan dotats amb un total de 30.150 euros.

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport concedirà dijous els premis de la Generalitat a la promoció de l’ús del valencià en els ” Llibrets de falles”.
En la convocatòria d’enguany, que és la número 22, han participat 103 comissions falleres de diferents municipis de la Comunitat Valenciana.
Este concurs ha anat adquirint amb el temps un gran prestigi i presència entre el món faller des que van començar a atorgar el 1993. Cal destacar que els 62 premis estan dotats amb un total de 30.150 euros.
Els primers sis premis estan dotats amb 2.000, 1.500, 1.000, 900, 800 i 700 euros. La resta de premis van des de 500 fins a 300 euros.
L’excel·lent qualitat dels llibrets presentats ha fet molt difícil la decisió del jurat. La gran diversitat d’estil, la presentació, la creativitat, l’enginy, la gràcia dels textos, l’originalitat, la difusió del llibrets i la publicitat en valencià són factors que s’han tingut en compte a l’hora de valorar els llibrets.
Els premis seran lliurats a les comissions falleres en un acte oficial que se celebrarà a la Conselleria d’Educació i que comptarà amb la presència de la Fallera Major de València i la seua Cort d’Honor.
La convocatòria dels guardons s’emmarca dins de l’aplicació de la Llei dus i Ensenyament del Valencià, que té entre els seus fins el foment per part de la Generalitat de les manifestacions culturals de la Comunitat, especialment aquells que utilitzen el valencià.

La relació de llibrets premiats, per ordre de localitat, és la següent:
Relació de falles que han obtingut premi en la convocatòria de 2014, ordenades per localitat:

ENTITAT         POBLACIÓ QUANTITAT
FALLA AVINGUDA DEL PARC ALZIRA 300 euros
FALLA PLAÇA DEL FORN ALZIRA 500 euros
FALLA PLACA LA MALVA ALZIRA Entre els 6 primers premis



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.