TotAlzir@: Entrega dels Premis Contes per la Igualtat.

sábado, 8 de marzo de 2014

Entrega dels Premis Contes per la Igualtat.

L'auditori de la Casa de la Cultura d'Alzira es va omplir per complet en l'acte d'entrega dels Premis Contes per la Igualtat que es va realitzar ahir a la vesprada. En esta primera edició dels Premis Contes per la Igual que han estat convocats pel Grup Debat per la Igualtat d’Alzira i patrocinat per edicions Bromera, ha tingut gran participació arribant a presentar-se mes de 300 escrits.

Els premis Contes per la Igualtat, es van crear amb l’objectiu de Promoure la igualtat de dones i hòmens, fomentar la creació d’històries que ajuden a conscienciar sobre la importància de la igualtat d’hòmens i dones, Integrar a la comunitat educativa, estimular en l’alumnat la faceta creativa de l’escriptura i promocionar l’ús del valencià. Estos premis estan dividits en diverses seccions segons edats i cursos


Categoria A, que correspon a alumnat de 3r i 4t d’Educació Primària:
Tercer premi al conte titulat Tots hem d'ajudar, de Samuel Gómez Perelló, de 3r de Primària del col•legi La Puríssima.
Segon premi al conte titulat El lema de la Igualtat, de Belén Clari Clari, de 4t de Primària del CEIP Ausiàs March.
Primer premi al conte titulat L'amo de la casa, d’Hugo Alapont Gil, de 3r de Primària del col•legi La Puríssima.

Categoria B, que correspon a alumnat de 5é i 6é d’Educació Primària:
Accèssit al conte titulat L'amiga de la infància "la fontanera", de Carla Roses Serra de 6é de Primària del CEIP Alborxí.
Tercer premi al conte titulat El misteri de la bunyolera, de Laura Fargueta Pelufo, de 5é de Primària del col•legi La Puríssima.
Segon premi al conte titulat Mamá musol, de Marc Bayarri Cucarella, de 6é de Primària del col•legi La Puríssima.
Primer premi al conte titulat Les preguntes de Niara, d’Elsa Rosell Vives, de 5é de Primària del col•legi Sants Patrons.

Categoria C, que correspon a alumnat d’ESO i PQPI:
Tercer premi al conte titulat Un cinema a casa, d’Elena Ortiz Serra, Alba Cervera García, Natalia Mengual Carracosa i Andrea Hidalgo Rosado, de 2n d’ESO de l’Acadèmia Xúquer.
Segón premi al conte titulat Lluita per la teua vida, de Lídia Martínez Mollà, de 4t d’ESO del col•legi Sagrada Família.
Primer premi al conte titulat Puzzle, de Katia Canet Moreno, 4t d’ESO del col•legi La Puríssima.


Encara que no estava previst en les bases de la convocatòria, l’organització i les entitats implicades en este concurs han decidit afegir un premi més: fer un reconeixement als col•legis més participatius.


La llibreria Hort des Frares i 35 formiguetes-una llibreria, donar un lot de llibres per este premi. al Col•legi La Puríssima; al Col•legi Sants Patrons i al CEIP Alborxí

En l'acte es trobaven directors de col•legis participants i algunes de les persones que van participar com jurat  Anabel Juarez Baeza, regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Alzira; Jesús Marrodán Gironés, en representació de l’associació Alteris; Empar Bria i Pelufo, professora de literatura en l’Institut Arabista Ribera de Carcaixent; Pura Santacreu Berenguer, professora de literatura en l’Institut Rei en Jaume d’Alzira; i Remei Pau Fayos, presidenta de l’associació Grup de Debat per la Igualtat.

David Chorda i Argente va actuar com a presentador de l'acte coordinant l'entrega de premis de la mà de la regidora d’ Educació,   del representant  de l’Editorial Bromera i de la presidenta de l’associació Grup de Debat per la Igualtat.

La cloenda d’este acte va ser amb una peça composada per Miquel Gomis i lletra de poemes de Maria Mercè Marçal que van interpretar al piano, Miquel Gomis; al xelo, Loreto Ríos; al violí, Pilar Galera; a la guitarra, Sergi Colomer i les Veus de  Noèlia Martínez i Ana Donat.








No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.