TotAlzir@: El Magatzem de Ribera tornarà a funcionar com el 1916 durant la Fira Modernista

jueves, 2 de junio de 2016

El Magatzem de Ribera tornarà a funcionar com el 1916 durant la Fira Modernista

Noticias, Alzira, Diario. 
  • L’Associació d’Amics de la Vieta i el grup de teatre Àgora reviuran el dia a dia del Magatzem de Ribera durant la Fira Modernista de Carcaixent

L’Associació Amics de la Vieta, en col·laboració amb el grup de teatre Àgora, reviuran el dia a dia del Magatzem de Ribera durant la Fira Modernista de Carcaixent amb una recreació històrica que escenificarà com funcionava el magatzem el 1916. Les dos associacions porten mesos treballant per fer reviure l’espai, incorporant tots els processos que es realitzaven des de que entrava la taronja des del camp fins que eixia empaperada i encaixada cap al ferrocarril i d’allí als mercats europeus. Per tal d’aconseguir-ho es mobilitzaran més de 30 voluntaris que assumiran els diferents rols dels qui allí treballaven: encarregats, fusters, triadores, empaperadores, compradors... A més es podrà aprendre com es llogaven les quadrilles per anar a treballar i altres intimitats del procés.
El Magatzem de Ribera és un dels millors exponents de l’arquitectura modernista del País Valencià, vinculat a la comercialització de taronja. L’edifici combina la rajola, la ceràmica, la forja i la fusteria d’una manera exquisida i que demostren el poder econòmic de la societat que en va promoure la construcció. Però durant la Fira Modernista de Carcaixent, la visita encara serà més especial: es podrà veure en funcionament el magatzem, amb una recreació històrica que ens traslladarà a un dia de feina de 1916.

Gràcies a la col·laboració del productor de cítrics Cañamás,i al treball desinteressat de les associacions locals, la taronja tornarà a córrer per dins del magatzem els dies 11 i 12 de juny en passes de matí i vesprada. Esta activitat forma part del programa d’actes de la Fira Modernista i que està conformat per altes recreacions històriques, concerts, visites guiades, jornades de portes obertes, fira d’artesans i moltes altres activitatas organitzades per l’Ajuntament de Carcaixent i altres associacions de Carcaixent.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.