TotAlzir@: XVII CONCURS DE NARRATIVA INFANTIL I JUVENIL «EN SERIO O EN ROMA »

martes, 18 de noviembre de 2014

XVII CONCURS DE NARRATIVA INFANTIL I JUVENIL «EN SERIO O EN ROMA »

XVII CONCURS DE NARRATIVA INFANTIL I JUVENIL
«EN SERIO O EN ROMA »
ASSOCIACIÓ CULTURAL FALLA PLAÇA DE LA MALVA

Un any més, amb la intenció de donar suport al treball exemplar del professorat en la tasca difícil de promoure la lectura i de fer millorar l’expressió escrita de l’alumnat, l’Associació Cultural Falla Plaça de la Malva ha considerat oportú convocar per dissetena vegada el concurs de narrativa infantil i juvenil adreçat als escolars d’Alzira.


Ens anima una intenció que té objectius molt diversos. D’una banda, pretenem que els escolars de la nostra ciutat escriguen i lligen més, sobretot en la nostra llengua. Aportem, d’aquesta manera, el nostre reclam per a avançar en la promoció i ús del valencià, ja que incitem a redactar contes i històries plenes de fantasia i d’emocions.

Per una altra, el concurs d’enguany vol fomentar, a més de la creativitat literària, el sentit de la crítica a través d’una visió humorística i satírica de la nostra societat. Per això, la proposta que fem consisteix, principalment, en redactar una narració d’humor en què es conten històries amb temes actuals –com ara la crisi, la vida als centres escolars amb les retallades, la relació entre els vells i els joves, els jocs, els enamoraments dels joves, etc.–, però, si és possible, amb un repte divertit: els personatges han de tindre noms semblants als dels romans de l’època antiga –com, per exemple, Antonius o Letícius–. És a dir, la característica principal és l’humor i, per això, no és necessari ser fidels a la història: els personatges, si fa falta, poden comunicar-se pel “mòbil·lus” o “l’internetus”.  

Pensem que, amb l’excusa i la motivació del concurs, el professorat –a qui volem agrair per endavant la seua col·laboració– té l’oportunitat de treballar amb l’alumnat un gènere atractiu com el de l’humor i una temàtica interessant que motiva la crítica d’aquelles coses que cal millorar.

Per tant, una vegada més, volem afegir-nos a la planificació de les activitats de l’Agenda Educativa d’Alzira que, des de fa anys, es porta a cap impulsada per la regidoria d’Educació en col·laboració amb altres regidories i entitats socials i culturals de la nostra ciutat. A més, hem de remarcar que els treballs guardonats seran publicats en el pròxim llibre infantil de la Falla Plaça de la Malva 2015.

Esperem que la convocatòria aprofite per a descobrir inquietuds a futurs escriptors i escriptores, perquè, amb aquest concurs, oferim als escolars d’Alzira una plataforma de projecció pública i la satisfacció de participar en una activitat que disposa de la col·laboració d’altres entitats, d’institucions i de personalitats de l’àmbit cultural alzireny, les quals han fet possible, un any més, que el XVII Concurs de Narrativa siga una realitat.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.