TotAlzir@: El Concurs Internacional de Sueca i Wikipaella mostren la seua decepció davant del tracte atorgat a la paella per part d'un programa de televisió

jueves, 20 de noviembre de 2014

El Concurs Internacional de Sueca i Wikipaella mostren la seua decepció davant del tracte atorgat a la paella per part d'un programa de televisió

  • Considerem que si s'està treballant inclús fora de les nostres fronteres per a difondre l'autèntica recepta de paella valenciana, és molt decepcionant que en el nostre propi país no es valore i es defenga adequadament.

           L'organització del Concurs Internacional de Paella Valenciana de Sueca i l'associació Wikipaella, ambdós dedicats a defendre i promocionar per tot el món l'autèntica recepta d'este plat tan nostre i tan universal, volen mostrar públicament la seua disconformitat davant del tracte rebut per part de David de Jorge, presentador del programa de televisió Robin Food, emés en el dia d'ahir. Tant el prestigiós Concurs de Sueca com l'associació Wikipaella pretenen amb esta protesta pública posar en valor el treball que realitzen des de fa tant temps i per tot el món, especialment el certamen que se celebra en Sueca, en la divulgació de la autèntica paella valenciana. Per això, es mostren decebuts, ja que no s'ha tingut en compte en cap moment el treball realitzat. Considerem que De Jorge podria haver acudit, bé a la font de coneixement online que s'oferix en la web Wikipaella.org, bé al lloc físic per excel·lència, bressol de l'autèntica paella valenciana, com és el Concurs de Sueca, per a documentar-se i oferir a l'espectador una recepta fidel a este plat, alhora que contribuir al tracte digne que ha de rebre per considerar-se, ja no sols el més internacional de la gastronomia espanyola, sinó, a més, un element important en la identitat cultural dels valencians.


            Són molts els despropòsits que han patit, i patixen, les autèntiques paelles a l'hora d'elaborar-se i, per això, considerem que s'hauria d'haver recorregut al treball, fidel a la tradició i autenticitat, que es realitza per a la seua divulgació. Considerem que si s'està treballant inclús fora de les nostres fronteres per a difondre l'autèntica recepta de paella valenciana, és molt decepcionant que en el nostre propi país no es valore i es defenga adequadament. Per això, i amb l'ànim que conega de prop l'univers de l'autèntica paella valenciana, se li invita cordialment que assistisca a la pròxima edició del Concurs Internacional de Sueca on podrà disfrutar de les meravelloses qualitats del nostre plat més internacional, o bé a alguna de les gales que l'associació Wikipaella celebra anualment posant en valor esta recepta tan unida a la nostra identitat com a poble.
Ajuntament de Sueca

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.