TotAlzir@: Es publiquen les bases dels XXVIII Premis Literaris Ciutat d’Alzira

viernes, 10 de junio de 2016

Es publiquen les bases dels XXVIII Premis Literaris Ciutat d’Alzira

 Com a novetat, es fan públics els noms de tots els membres dels jurats, amb una participació semblant d’homes i dones.
Les bases dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira ja són públiques. Entre les novetats d’aquesta edició, trobem la publicació del nom dels jurats de cada modalitat, fet que fa més evident el prestigi i la transparència d’aquest certamen que arriba a la XXVIII edició. Cal destacar, a més, que pràcticament el 50% dels membres del jurat d’enguany està format per dones, fet que palesa el compromís dels organitzadors amb la visibilitat i l’equiparació entre gèneres, amb la qual cosa s’inicia el camí cap a la paritat en edicions futures.

D’altra banda, el certamen incorpora un nou guardó, el I Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat, i dos nous patrocinadors, el Consorci Ribera-Valldigna, pel que fa a aquest nou guardó infantil, i Aigües de València, que passa a patrocinar la modalitat de Teatre.


El 16 de setembre es tanca el termini per a presentar els originals que opten als diferents guardons dels Ciutat d’Alzira: el XXVIII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira, dotat amb 16.000 €, el mateix import que el XXI Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil; el XXII Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, amb 12.000 € de premi; el XVIII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta, dotat amb 8.000 €; l’XI Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca, amb un premi de 6.000 €; l’XI Premi de Poesia Ibn Jafadja, amb una dotació de 5.000 €, el XXI Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que està reconegut amb 2.500 €, i, finalment, el I Premi Internacional Enric Solbes d’Àlbum Il·lustrat, dotat amb 6.000 €.

En total, els Premis Literaris Ciutat d’Alzira han augmentat la dotació global fins a 71.500 euros, xifra que confirma que són un certamen de referència en el nostre àmbit lingüístic. Malgrat la complicada situació econòmica dels darrers anys, es mantenen totes les modalitats dels premis i, a més, se n’incorpora una de nova, amb l’objectiu de promoure la producció i creació literària en la nostra llengua. El certamen confirma així la seua bona salut, ja que reuneix un elevat nombre de participants i guanya cada vegada més rellevància social i cultural.

El veredicte dels premis es farà públic la nit de l’11 de novembre, en el transcurs del tradicional sopar literari, excepte en els casos del Premi de Teatre Ciutat d’Alzira Palanca i Roca –que s’anunciarà el 28 d’octubre– i els del Premi Fundació Bancaixa de Narrativa Juvenil i el Premi de Narrativa Infantil Vicent Silvestre, que es comunicaran el 4 de novembre. Amb tot, els huit guardons es lliuraran oficialment durant el sopar de l’11 de novembre, on els guanyadors rebran, a més de l’import en metàl·lic de cada premi, el trofeu dissenyat per Manuel Boix.

El prestigi dels Premis Literaris ve avalat per l’aposta de les huit entitats patrocinadores –l’Ajuntament d’Alzira, la Universitat de València, la Mancomunitat de la Ribera Alta, la Fundació Bancaixa, el Centre Alzira-València de la UNED, Aigües de València, el Consorci Ribera-Valldigna i Edicions Bromera– per aquests guardons.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.