TotAlzir@: EU-Alzira torrna a instar l’equip de govern a emprendre mesures per fer front a la pobresa energètica de famílies de la nostra ciutat

miércoles, 4 de febrero de 2015

EU-Alzira torrna a instar l’equip de govern a emprendre mesures per fer front a la pobresa energètica de famílies de la nostra ciutat

Davant l’augment dels casos, el dur hivern que patim i els abusos de les companyies energètiques, des d’EU-Alzira tornem a instar l’equip de govern a emprendre mesures per fer front a la pobresa energètica, per donar ajuda als centenars de famílies en la nostra ciutat que tenen serioses dificultats a poder pagar les factures dels subministraments més bàsics d’energia.


Segons l’Asociación de Ciencias Ambientales, un 26% de les llars al País Valencià pateixen pobresa energètica, i no poden mantindre en unes bones condicions de temperatura. La pobresa energètica, que afecta especialment els domicilis amb menors o gent major, es veu agreujat per l’evolució a l’alça del rebut de la llum, que s’ha incrementat de manera abusiva. En la nostra ciutat ha augmentat en més d’un 20% el nombre de famílies en risc d’exclusió social que no poden pagar, entre d’altres, el rebut de la llum o l’aigua, segons les entitats socials. 

Segons explica Ramón Vives, coordinador local d’EUPV-Alzira, “des de la nostra formació hem presentat diverses propostes que des de l’àmbit de l’Ajuntament podrien dur-se a terme, l’última en el mes de desembre passat. I l’equip de govern i la Sra. Bastidas ni tan sols la vulgueren debatre.”

Entre les mesures que hem posat damunt la taula, es trobarien:
a)      Instem que les regidories de Serveis Socials i Urbanisme realitzen una primera acció duent a terme auditories energètiques en les vivendes demandants d’ajudes d’emergència social. D’aquesta manera, es podran detectar quin tipus de subministraments tenen contractats i si utilitzen sistemes poc eficients. En aquests casos, es proposaran alternatives i ajudes d’inversió.
b)      També que per als casos més urgents s’establisca una línia d’ajudes/subvencions que dins el programa per combatre la pobresa energètica per a que les famílies amb més dificultats puguen fer front als subministraments mínims d’electricitat, gas i aigua a la seua llar.
c)       De la mateixa manera, pensem que podrien organitzar-se tot un seguit de tallers didàctics als barris per explicar a la ciutadania com es llegeixen les factures, com s’han d’interpretar i, d’aquesta manera, garantir si és justa la quantitat que s’està pagant
d)      Per últim, l’Ajuntament d’Alzira negociarà amb les companyies energètiques que operen a la nostra ciutat possibles solucions davant els impagaments de les famílies mancades de recursos mínims per tal d’evitar el tall del subministrament i poder garantir l’accés als consums mínims.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.