TotAlzir@: Discurso de Estefanía López FM de Valencia

lunes, 23 de febrero de 2015

Discurso de Estefanía López FM de Valencia

CRIDA FALLES 2015
 
Valencians, falleres i fallers, gent de tot lo món:

Un any més, la nostra ciutat obri les seues portes per a donar la benvinguda a les falles.

Per fi arriba el dia en el que proclamem que comença la millor festa de totes, i des d’estes emblemàtiques Torres de Serrans, cridem a tot lo món a que vinguen a conèixer i enamorar-se de  nostres falles, resultat un any mes de vostra dedicació i  treball, el dels fallers.

Falles que faran que vibrem al so de la melodia creada pels  pirotècnics, compositors  de la  banda sonora d´esta festa, que en la força de la pólvora i el foc mostren lo més genuí de la identitat valenciana.


Fallers, València s’obrirà al món i mostrarem les nostres falles, raó de ser d´esta gran festa, que ompliran el cap i casal i els pobles gràcies a les mans i treball  dels  artistes fallers que plenaran d´art els carrers i places.

Les bandes de música ompliran  de ritme i alegria  tots els racons de la ciutat, música que nos acompanyarà pels Carrers de la Pau i San Vicent fins a La Plaça de la Verge per a portar-li flors a nostra Patrona, La Mare de Déu dels Desamparats, flors que també li portarem el 19 de març al Patró de la festa,  Sant Josep i  flors que ofrenarem com no, en nom d´aquells que treballen, estan  malalts o estan fora de nostra terra però porten a València i les Falles  en el cor.

Les Corts d´honor, Maria i jo, som unes privilegiades per poder dirigir-mos a vosatros com a representants d´este col·lectiu faller meravellós, i no dubteu, que posarem tot l´empeny i dedicació per a representar-vos com es mereixeu i dir-vos, que si les forces flaquegen, esta banda ens donarà força per a seguir, perque en ella, esteu representades totes i cada una de les comissions, tots i cada ú de vosaltres, els fallers.

Xiquets de València, sou el futur de nostra festa, viviu-la intensament i treballeu per a que la nostra cultura, costums i la nostra llengua valenciana no es perguen mai. Aprengau d´aquells que vos inculcaren l´amor per esta festa, dels que treballaren per vore-la créixer, dels que la respetaren, i arreplegueu el testic que vos deixaren per fer-la més gran cada dia. Maria, nostra Fallera Major Infantil  vol  que vos convide a vosatros, els xiquets, a que participeu en tots els actes junt a ella i junt a la seua Cort d’Honor i que tingau present que junts formeu el futur d´una grandíssima festa.

Fallers tenim una festa digna de ser nomenada patrimoni cultural immaterial de la humanitat i, en el moment que tinga el reconeixement que es mereix, treballarem  tots junts per a que siga més coneguda encara en tot lo món, perque les Falles son més que una festa, son el sentiment d’un poble cap a les seues tradicions, son art, cultura, orgull, passió, pólvora, les falles, sou vosaltres!!

Falleres i Fallers, la festa comença, per fi podem dir que ja estem en Falles. Juntem les nostres mans, alceu els estandarts i crideu amb  mi:

Visca València !!!

Visquen les Falles!!!

Fuente: fallas.com
Foto: Armando Romero y Josep V. Zaragoza



No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.