TotAlzir@: Este cap de setmana s’ha celebrat la festa de Sant Pere

martes, 1 de julio de 2014

Este cap de setmana s’ha celebrat la festa de Sant Pere

Festes Sant Pere
Este cap de setmana s’ha celebrat la festa de Sant Pere, la primera de festes de barris i partides que tenen lloc a Alzira. Entre els actes que organitzem la comissió, el dia 26 de juny se va inaugurar el dosser per les clavariesses Teresita i Adelaida Pau comptant amb la presència de la senyora alcaldessa d’Alzira Elena Bastidas i dels regidors Rafael Fita, Eliseo Candela i Josep Carreres, i la presidenta de la coordinadora Consuelo Bono, que junt amb familiars, veïns i amics ens van acompanyar en la cercavila pels carrers del barri de Sant Joan.
La festa dels xiquets i xiquetes amb jocs tradicionals va ser un èxit, sobretot el Sambori que va tindre una molta acceptació pels xicotets i majors. A les nits, els sopars a la fresca, i els balls i jocs de parxís van omplir el carrer de la Puríssima de gran animació i  alegria.
El diumenge va ser el dia gran amb la celebració de la missa en honor de Sant Pere oficiada pel capellà de Sant Joan, mossèn En Javier Oriola, i que va comptar amb la participació del cor de la parròquia. Després de la qual es va realitzar la romeria pels carrers del barri, volem recordar que fins fa uns anys es realitzava la missa i la processó a la vesprada acompanyats de balls tradicionals i per la música, però vam coincidir un any amb la celebració del Corpus i vam haver de traslladar la missa al matí i al no poder fer la processó vam decidir al finalitzar la missa complir amb la nostra obligació de que la imatge de Sant Pere visitarà el barri i ho vam fer amb música i alegria. Va ser tal la resposta dels veïns que vam decidir continuar fent-ho així els anys següents, d’esta manera
complim amb la part religiosa i amb la part festiva d’esta antiga festa de barri. Dins de la romeria, hi ha un moment que ja s’ha convertit en un bonica costum i on les portadores amb alegria i respecte fan ballar la imatge del sant al ritme de la musica. A l’acabar es va portar la imatge de Sant Pere a la vivenda dels nous clavaris.
 Comissió de Festes de Sant Pere

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.