TotAlzir@: DIMECRES 9 DE JULIOL ES REUNEIX EL CONSELL DE SALUT DEL DEPARTAMENT DE LA RIBERA.

miércoles, 9 de julio de 2014

DIMECRES 9 DE JULIOL ES REUNEIX EL CONSELL DE SALUT DEL DEPARTAMENT DE LA RIBERA.

Fa unes setmanes, la Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera vam sol·licitar a la President del Consell de Salut que convocara una reunió per sol·licitar i posar a l’abast de la ciutadania les informacions rellevants sobre el funcionament actual de l’Hospital i el Departament de la Ribera.
D’una banda, sol·licitàrem saber què passa amb la venda de les accions de Ribera Salud a una multinacional americana (Centene Corp.) i com influeix en la gestió de la Sanitat Pública a la comarca.
També, demanàvem que s’informara sobre les dificultats en la derivació als especialistes de l’Hospital per tal dels metges i metgesses de capçalera, la gestió de les llistes d’espera i els endarreriments en la programació de proves diagnostiques necessàries per a la salut de la ciutadania.
Paral·lelament, vam sol·licitar al Sr. Comissionat de la Conselleria en el Departament i Hospital de La Ribera que fera el possible perquè eixa informació arribara als usuaris i usuàries de la comarca, mitjançant el Consell de Salut.  No tinguérem resposta de la Sra. Presidenta, però si del Comissionat, que ens recordava que ell no és competent, segons la Llei 3/2003 d'Ordenació Sanitària de la CV, per a convocar ni proposar els punts a tractar en el Consell però, si la nostra petició era atesa, informaria dels punts que se li sol·licite, quedant a disposició del Consell per respondre les peticions que se li facen.
Finalment, a sol·licitud de CCOO –representant al Consell de Salut i un dels sindicats que formen part de la Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera-, ha estat convocada la reunió del Consell per al dia 9 de juliol.

Esperem, doncs, que es donen els informacions necessàries sobre la gestió de la Sanitat Pública de la Comarca a l’órgan que l’ha de controlar i que aquesta informació arribe a pacients usuaris i usuàries de La Ribera.
La Plataforma per la Sanitat Pública de La Ribera considerem que és urgent i necessari que els gestors del Departament i Hospital informen de com ens estan afectant els canvis en l’empresa i quina és la realitat actual de l’Atenció Especialitzada que se’ns ofereix i, per això,  esperem que a la reunió s’explique:
· Situació actual de l'accionariat de Ribera Salud.
· Previsions sobre els efectes del canvi d'accionariat en el funcionament actual i futur del Departament i l'Hospital.
· Derivació des dels metges i metgesses d'Atenció Primària als especialistes: informació de quantes propostes es tramiten i quantes s'aproven, així com el temps que transcorre fins que són atesos els i les pacients.
· Situació actual de les Llistes d'espera quirúrgiques, quant de temps estan esperant les persones per a ser intervingudes des que es considera necessària la intervenció.
· Situació de les Llistes d'espera per a realització de proves diagnòstiques.
· Informació real i actualitzada sobre el percentatge de proves diagnòstiques, visites dels especialistes i intervencions quirúrgiques en l'Hospital de La Ribera a pacients de l'Àrea, pacients d'altres àrees i pacients privats, de fora del sistema de la sanitat pública.
Encara que, una altra vegada, la Sra. Presidenta del Consell de Salut no ha considerat convenient que representants de la Plataforma per la Sanitat Pública puguen assistir com a tals a la reunió (evidentment, com a oients observadors) esperem poder accedir a la informació mitjançant els representants dels col·lectius que formen part de la Plataforma i que són membres del Consell.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.