TotAlzir@: Compromís demana el cessament del Comissionat del Departament de Salut de la Ribera

jueves, 10 de julio de 2014

Compromís demana el cessament del Comissionat del Departament de Salut de la Ribera


  • Oltra: “la seua funció hauria de ser la de guardar l’interés general i no la de defensar els interessos econòmics de l’empresa com està fent

El grup parlamentari Compromís en Les Corts ha demanat hui al Conseller de Sanitat, Manuel Llombart, el cessament de l'actual Comissionat del Departament de Salut de la Ribera, Enrique Ballester, per no exerceix les seues funcions en defensa del drets dels ciutadans i la sanitat publica davant la situació de col·lapse que s’està produint a l’Hospital i a l’àrea de Salut de la Ribera .
Segons denuncia Compromís encara no fa deu dies que s’han posat en marxa part dels retalls dels serveis sanitaris en el departament de salut de La Ribera per l’empresa que gestiona el mateix i els ciutadans i ciutadanes que han hagut d’acudir a urgències estos dies ja han patit les conseqüències de la gestió de Ribera Salud, una empresa que cada vegada està més clar que no sap conciliar la seua finalitat de prestar un servei públic amb l’obtenció de beneficis que li exigeixen els seus inversors.

La direcció de l’Hospital, entre altres mesures, ha tancat les 28 habitacions de la meitat de la primera planta durant 3 mesos. Segons ells són mesures per a optimitzar recursos però no es va dir que en realitat s’anaven a tancar 56 llits. I en la primera setmana esta decisió ha col·lapsat les urgències de l’Hospital, amb hores d’espera, els boxs massificats plens de malalts esperant que els traslladen a una planta durant dies amb falta d’intimitat i condicions, mentre 56 llits estan desocupats i una planta tancada per la decisió mercantilista de la direcció.
Però tot i estos inconvenients i les molèsties que estan patint els malalts, sabem per la informació dels sindicats apareguts en premsa que l’empresa té previst tancar una altra planta i alguns llits d’ UCI a mitjans de mes. A més estan tots els consultoris i centres de salut que han tancat per les vesprades o de manera permanent durant els tres mesos d’estiu , amb la mateixa finalitat mercantilista, estalviar-se contractacions i poder obtindre majors beneficis a costa de retallar serveis als ciutadans.
Compromís vol denunciar una situació que es repeteix cada estiu i que l'empresa només pot dur a terme amb la conformitat del Comissionat de l'Agència Valenciana de Salut, càrrec que es va crear per la Conselleria al privatitzar la gestió del departament de la Ribera i que té assignades les funcions de control i supervisió de la societat concessionària.
Segons ha assenyalat la portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra “per tot açò el Comissionat encarregat de vigilar a les empreses privades, en aquest cas de Ribera Salud, sobre la gestió d’eixa àrea de salut no pot continuar en el càrrec ni un minut més. La seua funció hauria de ser la de guardar l’interés general no la de defensar els interessos econòmics de l’empresa”.
“Que es tanquen 56 llits de l’Hospital de la Ribera, col·lapsant les urgències, que es reduisquen els horaris de determinats centres de salut i consultoris de la Ribera, molts d’ells en zones de platja que precisament en estiu poden triplicar la seua població, sense que el Comissionat haja posat el crit en el cel i li haja dit a l’empresa que això no ho pot fer és una mostra més de què aquest càrrec de l’administració pública no està defensant els interessos dels valencians i valencianes, sinó que està per a tapar i beneficiar els interessos econòmics de l’empresa. Estem farts de què ací vinguen empreses privades a fer negoci amb la nostra salut”, ha assegurat Oltra. 
Durant aquests anys els Comissionats que han passat pel departament no han demostrat tenir molt clares les seves funcions, no cal oblidar que el primer comissionat Manuel Marín va acabar  de Gerent de l'empresa privada i on encara continua. Però si un Comissionat que realitzarà fidelment les seues funcions era important per a control de la gestió de la concessió, ara amb la crisi i els accionistes exigint dividends a l'empresa ho és molt més, per això la persona que exerceixi aquesta funció ha de tenir molt clar quin es el seua lloc per a poder defensar els interessos dels ciutadans i ciutadanes davant les decisions de producció de l'empresa.
Des de Compromís volem saber si el Comissionat del departament de la Ribera, segons la legislació vigent ha donat el vist i plau al pla de mesures de l’empresa per a "optimitzar recursos" durant l´ estiu al departament de la Ribera, amb plantes hospitalàries tancades, centres salut tancats per la vesprada i  que no hi haja servei metge en pobles turístics com el Mareny Blau.  També volem saber si el Comissionat davant d’unes urgències saturades i amb molts malats pendent de pujar a planta durant dies  si ha exigit a l’empresa que òbriga la planta tancada.

A principi d’any el grup parlamentari Compromís a les Corts demanà al Conseller que s’informarà al Consell de Salut de la Ribera de les auditories integrals anuals a que esta obligada l’empresa pel prec de condicions. A data de hui el Comissionat no ha donat aquesta informació al Consell de Salut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.