TotAlzir@: TOT UN CLAM CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

jueves, 10 de diciembre de 2015

TOT UN CLAM CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES


En el marc de la commemoració del 25 de novembre DIA  INTERNACIONAL  PER  A L'ERADICACIÓ DE LES VIOLÈNCIES MASCLISTES,  el Grup de Debat per la Igualtat d'Alzira va organitzar dos actes: El Debat - tertúlia  “Les  violències  masclistes en l'adolescència” el 18 de novembre a la Casa de la Cultura d'Alzira, i  la vetllada literària “Alcem les veus contra les violències masclistes. Paraules i lectures per la Igualtat” el 27 de novembre a la Sala Simbiosi d'Alzira.
LES VIOLÈNCIES MASCLISTES EN L'ADOLESCÈNCIA
Davant d'un públic majoritàriament adolescent, també davant de representants d'associacions i del món sociocultural,  es van visionar  dos curtmetratges, que reflecteixen a la perfecció el motiu de l’activitat. "Hechos son amores i  Diana en la Red". Tot seguit, Empar Bria, professora de secundària i integrant del Grup de Debat per la Igualtat, va moderar una tertúlia en la qual Paqui Méndez,  periodista i directora del concurs  “Curtmetratges per la Igualtat” i Rosa Sanchis, escriptora i especialista en educació afectivosexual,   analitzaren les històries i reflexionaren  sobre la situació actual.

Paqui Méndez diferencià el paper que s’atorga a les dones en el cine. Segons ella, els directors utilitzen les dones com a comparsa del personatge principal, que sol ser masculí, cosa que no passa amb les directores. Rosa Sanchis qüestionà algunes series protagonitzades per adolescents, ja que tracten amb maça frivolitat fets, com per exemple, una violació, i reivindicà una veritable educació sexual.


Després de finalitzar l’anàlisi de les convidades, les persones assistents tingueren l’oportunitat d'expressar allò que consideraren oportú. Cal destacar la participació activa  de els/les joves que   aportaren  interessants reflexions.
Es podria concloure que l’acte demostrà que hi ha consciencia a l’hora de rebutjar aquesta xacra que mata dones sense que se li done la veritable importància que  té.  La ciutadania s’implica i participa quan se la convoca i  ara arriba el torn de la classe dirigent, la qual no ha d’escatimar esforços per frenar aquest terrorisme masclista que  colpeja dia rere dia. Un pas necessari seria el d'introduir als centres educatius la igualtat de sexes com a  assignatura, ja que d’aquesta manera, els/les  més joves podran entendre que tots i totes tenim els mateixos drets, i que el diàleg ha d’estar sempre per damunt de la imposició, ja que sols així construirem una societat més justa i igualitària.
La  presidenta del Grup de Debat per la Igualtat, Remei Pau Fayos va agrair la col·laboració  a les entitats col·laboradores en aquest acte:  Ajuntament d'Alzira,  Alteris, Caixa Popular, Cepaim i Tapidecor. A més, agraí l'assistència  de l'alcalde  Diego Gómez García i de la  Regidora d'Igualtat Marina Mir Mocholí que  finalitzà el debat adreçant-se a l'auditori amb  paraules d'agraïment a l'organització de l'acte i amb l'encoratjament i la reivindicació de treballar conjuntament per acabar amb la violència masclista. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.