TotAlzir@: ALCEM LES VEUS CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

viernes, 11 de diciembre de 2015

ALCEM LES VEUS CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

ALCEM LES VEUS  CONTRA LES VIOLÈNCIES MASCLISTES

PARAULES I LECTURES PER LA IGUALTAT

El passat divendres 27 de novembre, la sala Simbiosi d’Alzira va acollir la 4a Vetllada  Literària i Musical “Paraules i lectures per la Igualtat. Alcem les veus contra la violència masclista” organitzada pel Grup de Debat per la Igualtat. En aquest escenari,  les paraules serviren d’instrument per rebutjar la violència contra les dones i com a defensa de la no- discriminació per raons de sexe.

L’acte començà amb la benvinguda de la presidenta Remei Pau   que va llegir un  poema-fusió  de Maria Mercè Marçal  utilitzat com a emblema  de  l’associació a partir de  l’acte de la seua presentació en societat l'any  2012. Tot seguit, la Regidora de Polítiques d’Igualtat d'Alzira, Marina Mir,  recità un poema i  destacà les múltiples  iniciatives dutes a terme pel Grup de Debat malgrat la seua curta trajectòria. 
A continuació, el secretari de l'associació Fernando Gay acompanyà la presidenta  en la presentació de l’acte donant pas a la participació de la feminista Teresa Mollà que enguany  ha rebut una distinció  de l'Ajuntament d'Ontinyent per la seua llarga trajectòria  en defensa de la igualtat de drets i oportunitats de homes i dones, i en l’activisme social i la comunicació.
Després, les joves poetes riberenques  Maria Calvo, Laia Fontana i  Bárbara Torres  intervingueren amb poemes propis i d'altres autores. Tot seguit, llegiren les persones assistents que havien triat algun text per a reivindicar la igualtat. Totes les lectures van estar acompanyades pels instruments del grup MUSICALM, en aquesta edició a càrrec de Rebeca Sifre i de Mireia Garrigues. A més, vam poder comptar amb Roberto Hernández, un intèrpret en llengua de signes,  perquè les persones sordes presents, de l'associació APESORIAL,  tingueren la possibilitat de gaudir de l'acte.
Remei Pau va   expressar  la  satisfacció  del Grup de Debat per l’ acollida que una vegada més ha tingut aquesta vetllada i va agrair a  la sala Simbiosi la seua  contribució: cedir novament les seues instal·lacions. Tampoc va  voler oblidar-se  de la tècnica d’Igualtat Raquel José, la qual porta molt de temps fent pedagogia en temes com la violència masclista, llenguatge no sexista, etc. Va acabar donant les gràcies a José Ramón Pous, que li havia escrit un poema expressament per aquest acte, a  totes les persones assistents, i entre elles a les entitats com APESORIAL, AJUDA (Dones Juristes d'Alzira) o ALTERIS. La presidenta acabà l'apartat reivindicativocultural per donar pas al sopar en el mateix recinte i que serví per a seguir raonant, coneixent-se i fent la xarxa que ens fa avançar.
El divendres es va demostrar una vegada més que juntes i junts tenim més  força  i que sols així podrem acabar amb la xacra del terrorisme masclista  i aconseguirem una societat més justa i igualitària.

1 comentario:

Gracias por tu comentario.