TotAlzir@: Mociones educacion per Bernat Ríos

jueves, 17 de diciembre de 2015

Mociones educacion per Bernat Ríos

Bernat Ríos Furió, regidor del Partit Popular en l'Aajuntament d'Alzira, presenta al ple de la Corporació, Moció Rebuig a l'eliminació del districte únic en l'accés als centres públics i privats que imparteixen ensenyaments de règim general.
Davant la imminent aprovació de l'avantprojecte de decret de la Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana pel qual es regula l'accés als centres públics i privats concertats que imparteixen ensenyaments de règim general.


Des del grup Popular volem mostrar  un total rebuig a l'eliminació del “districte únic”, perquè és la garantia que els pares tinguen el dret i la llibertat de triar lliurement l'educació que volen per als seus fills. Suprimir-ho és llevar als pares el dret a decidir el que consideren millor per a l'educació dels seus fills.

L´actual govern de la Generalitat ha ficat en marxa els mecanismes d'intervenció i control de l'Educació, amb l'objectiu de controlar el pensament dels ciutadans.  Resulta obvi que el districte únic és un obstacle per a imposar el seu model educatiu.

Les administracions públiques no poden, en cap cas, substituir el que és una responsabilitat única i exclusiva dels pares. Sempre donarem suport a un model plural que permeta que cadascú puga triar el tipus d'educació que crega més convenient.

El nou model que pretén implantar la Conselleria d'Educació prevaldrà, sobretot, que el centre en el qual hagen de matricular-se els alumnes estiga pròxim al domicili familiar, per la qual cosa farà molt difícil que els xiquets puguen acudir a un altre centre docent allunyat del seu domicili. El districte únic que imperava fins ara, permetia als progenitors escollir el col·legi, blic o concertat, que millor s'adaptara a les seues necessitats.

Aquest retrosses al fet que imperen les àrees d'influència per damunt dels projectes educatius farà que, de nou, tornen «les trampes», com per exemple modificar l'empadronament dels alumnes, com que diverses famílies lloguen un immoble en una zona determinada per a empadronar-se allí o falsejar els llocs de treball.

El districte únic ha estat una demanda dels pares anys enrere i finalment, l'anterior Govern de la Generalitat havia decidit implantar-ho. Gràcies a aquest sistema, s'afavoreix la pluralitat i la diversitat. El districte únic feia que els centres tractaren d'oferir una educació de qualitat. Ara, en garantir-se l'alumnat, que passarà?.

Moltes organitzacions, com la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de la Província de València (Fapa-València), lamenten que la Conselleria d'Educació no els haja consultat en l'elaboració de l'avantprojecte del decret.

Amb la supressió del districte únic es tira per terra tot el que s'havia avançat, després de molts anys de reivindicacions, eliminar aquesta norma és un pas arrere quant a la llibertat dels pares, per la qual cosa finalment serà la Conselleria la que diga a quin centre ha d'anar el teu fill.

Amb el districte únic, l'alumne pot triar el centre que millor s´ajuste amb les seues característiques;
qüestió que no es garanteix amb una distribució zonal dels escolars.

Obligar a les famílies al fet que els seus fills vagen al centre més proper fins a quin punt és llibertat. S'eliminarà la possibilitat que els pares puguen matricular als seus fills en els centres on ells mateixos han estudiat, o en aquells que han apostat per una especialització en música, esport o idiomes, entre moltes altres qüestions. Sense el districte únic es perjudica els esforços dels centres a especialitzar-se.
Per tot l'exposat, presentem al Ple per a la seua aprovació el següent acord:
Mostrar la disconformitat en aquest avantprojecte, sol·licitant la seua retirada i traslladar aquest acord a la Conselleria d'Educació.




Bernat Ríos 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.