TotAlzir@: Alzira presenta un pressupost per al 2016 més social i dirigit a crear ocupació

lunes, 21 de diciembre de 2015

Alzira presenta un pressupost per al 2016 més social i dirigit a crear ocupació


L’equip de govern ha presentat aquest matí el Pressupost Municipal per a l’exercici 2016. Un pressupost equilibrat, real i sobri.
El pressupost, de 36’5 milions d’euros, compleix respectuosament amb la normativa i per tant amb la legislació vigent. Compleix amb la llei d`estabilitat pressupostària, limitant l’endeutament  i no recorre a cap operació de crèdit amortitzant 2.166.000 € de deute.

INGRESSOS

Es redueix el pressupost respecte al 2015 ja que abans es tenia en compte l’operació creditícia de l’Hort de Redal. A la vegada que recull la reducció del IBI que suposa al voltant de 600.000 € menys d’ingressos.
Albert Furió, regidor d’economia i hisenda ha recalcat “Que ningú pense que la reducció de l’IBI es fa per obligació legal perquè podríem haver mantingut un tipus més elevat. La majoria de les famílies 2 de cada 3 d’Alzira veuran reduït el seu rebut de l’IBI.”

DESPESES
Es presenta un pressupost equilibrat, que modera les despeses i que està caracteritzat per la sobrietat.
En canvi el pressupost destaca pel seu caràcter social. Este govern està preocupat i és conscient de la dramàtica situació econòmica i social de moltes famílies de la nostra ciutat, és per això pel que hem incrementat el pressupost destinat a l’assistència social. (increment de 380.000 €)
D`altra banda i en eixa línia este govern fa una aposta decidida per les polítiques actives d`ocupació (increment de 203.000 €) en distintes vessants, programes per a joves qualificats, programes per a joves no qualificats, així com programes d`ocupació per a les famílies sense cap tipus d`ingressos.


ALTRES MESURES A DESTACAR
- Xarxallibres: Destinem 285.000 € per a l’exercici 2016 per completar el pla conjunt de Xarxallibres Generalitat/Diputació/ajuntament on es beneficien aproximadament  5.400 famílies de xiquets d`Alzira.
- Pobresa energètica i Ajudes assistencials: Destinem 240.000 € més per atendre principalment les famílies amb pocs recursos per a pagar rebuts bàsics com l’electricitat.
- Reducció de 92.215 € de despeses d’Alcaldia.
- Atenem l’any 2016 també diversos compromisos com la paga dels funcionaris retinguda del 2012 de la qual finalitzarem el pagament del 50% restant, liquidant per tant tota la quantitat retesa. També la compensació del desequilibri de salaris del personal temporal municipal.
- Reversió de les empreses municipals: Municipalització dues empreses públiques com Alzira Ràdio i la Piscina Municipal, assumint els treballadors i mantenint de la qualitat dels serveis.

Este esborrany de pressupost s’ha lliurat a tots els grups polítics per al seua debat i aprovació al Ple ordinari de desembre que celebrarem el pròxim 30 de desembre. Però, abans es tractarà als diferents Consells Sectorials i de Participació municipals.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.