TotAlzir@: El Carrer Mercat, primer pas per a un nou model de ciutat

jueves, 31 de diciembre de 2015

El Carrer Mercat, primer pas per a un nou model de ciutat


Tal i com s'està fent en altres ciutats veïnes, Sueca treballa també per revitalitzar i revalorar el centre urbà de la ciutat. En este sentit, la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Sueca ha acordat en una de les últimes sessions que el nou Carrer Mercat siga finalment peatonal de manera permanent. Tot i que es va plantejar obrir este espai al trànsit de dilluns a dijous, per a vehicles lleugers, automòbils i furgonetes (de menys de 3,5 tones) i a una velocitat limitada a 20 quilòmetres per hora, la Junta de Govern Local ha reconsiderat el tema després d’haver adoptat unes mesures complementàries i ha decidit peatonalitzar finalment la zona  de manera permanent.

Segons que ha explicat el regidor d’Urbanisme, Julio Serra, haguera estat conflictiu obrir el nou Carrer Mercat al trànsit, donat que el projecte contemplava inicialment que la zona fóra d’us exclusiu per a vianants i s’hagués tingut que readaptar el disseny del carrer a la circulació dels vehicles. “Hi havia problemes en l’adequació dels passos de vianants, les voreres visualment no estaven del tot determinades i això implicava certs riscos en matèria de seguretat ciutadana, per això hem reconsiderat no obrir-lo finalment ningun dia“ ha assenyalat Serra.

També el regidor de Seguretat Ciutadana, Salvador Giménez, ha afegit que després d’oxigenar el trànsit al Carrer Vall on s’han fet algunes modificacions en l’estacionament, s’ha pogut comprovar que és viable peatonalitzar per complet el Carrer Mercat. “Amb els canvis que s’han efectuat en l’estacionament, s’ha demostrat que el Carrer Vall pot absorbir el trànsit que es desvia del Carrer Mercat” ha afirmat Giménez.
I és que recentment es va decidir adoptar una sèrie de mesures per tal de reduir l’impacte que produeix el nou volum de trànsit pel tancament del Carrer Mercat. Així, per evitar la sobrecàrrega de trànsit en el Carrer Vall, s’ha restringit la zona d’estacionament i s’ha canviat de bateria a cordó.

D’altra banda, ambdós regidors asseguren que la majoria de la senyalització servirà també per al nou espai peatonal. Els passos de vianants són també necessaris perquè hi ha una eixida de vehicles al carrer i a més també perquè este podria ser transitable en cas d’emergència; igualment, el semàfor continuarà sent precís per tal d’alertar els conductors dels vehicles de l’obstacle que prohibeix el seu pas al Carrer Mercat, tot i que assenyalen, hi ha la possibilitat també d’afegir posteriorment algun altre tipus de mobiliari urbà movible, que permeta obrir el carrer en cas d’emergència.
Únicament hi haurà que substituir la senyal de limitació de velocitat i la senyal d’entrada prohibida a vehicles de més de 3,5 tones per una senyal de zona peatonal.

Serra ha volgut fer un agraïment, en nom de l'equip de govern, per la comprensió i col·laboració de tots els veïns i comerços que s'han vist afectats per les obres del Carrer Mercat en els darrers mesos i així mateix es disculpa per les molèsties que hagen pogut ocasionar i alhora, ha anunciat també que l’Ajuntament està estudiant compensar les places d’aparcament que s’han eliminat en el centre urbà habilitant algunes zones d’aparcament públiques, pròximes al centre, i amb cabuda per a vora 300 vehicles. “Amb tot, l'objectiu de l'actual equip de govern és descongestionar l'aglomeració de vehicles en el centre urbà de la ciutat i convertir-lo en un espai més còmode per a les persones” ha conclòs el regidor d'Urbanisme.





No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.