TotAlzir@: La Gallera, va acollir la presentació del poemari en valencià ‘El camí de la derrota’

martes, 21 de octubre de 2014

La Gallera, va acollir la presentació del poemari en valencià ‘El camí de la derrota’


  • Excel•lentacollida de ‘El camí de la derrota’, la primera obra de Reclam Editorial escrita per Marcel Santacreu
  • La Gallera, en Alzira, va acollir la presentació del poemari en valencià

 Excel•lentacollida tingué, divendrespassat a l'edifici de La Gallera, la presentació del llibre de poesia 'El camí de la derrota', obra del joveescriptoralzireny Marcel Santacreu i que va servir, a la vegada, com a posada de llarg de Reclam Editorial, el nousegell editorial de la Ribera.

En un acteemotiu, proper, senzill, però a la vegada, cuidatfinsl'últimdetall, Reclam va presentar l'opera prima de Santacreu. En l'acte, adreçat a desenes de persones que ompliren un delssalonsmésbonics de l'emblemàticedifici, van intervindre, a banda de l'autor de l'obra, Marcel Santacreu, la professora Pura Santacreu i l'editor de Reclam, Arturo Blasco.
Il•lusió va ser la paraulamés repetida al llarg de la vesprada, tant per l'escriptor Marcel Santacreucompels responsables de la jove editorial, Arturo Blasco i Laura Granell.
“Reclamés una aposta arriscasa, és una inversióeconòmicaimportant, però també ésil•lusió", va afirmar Blasco. "Treballemamb la gentjove, ambells i per a ells, mimem cada detall de cada obra", va apuntar l'editor.
Pura Santacreu, professora de llengua i literatura, catedràtica de Valencià i tia de l'autor, va fer un xicotetanàlisi del llibre del seunebot. "L'obraés bona. Convida al lector a seguir llegint. Marcel sent, oberva i dibuixa, ensguia a tots, crec que la derrota és un triomfperquèpodremamb ella", digué Pura Santacreu.
'El camí de la derrota', l'obrapoètica escrita per Marcel Santacreu, aborda aspectescom la malaltia, la superació i la mort. Segons va explicar el mateix autor, elsseusescrits versen sobre la seuametamorfosi personal, sobre la seua infantesa, la idea de reconnectarpunts i sobre l'amor i la mort. "He tingutdavant la mort, li he suplicat unes horesmés, mentrefinalment li donava a mon pare el descans que ellnecessitava i deixant-nos a la resta en un buït", digué. La mort, va reflexionar, "ésnecessària, no hi ha vida sensemort ni mortsense vida".
Durantl'acte es va projectar un vídeo moltemotiu que mostravaalgunsdelsllocs i persones claus de la vida de Marcel Santacreu, que també arreplega el poemari.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.