TotAlzir@: La Festa de la Mare de Déu de la Salut present este cap de setmana a Guadassuar i Osca

domingo, 26 de abril de 2015

La Festa de la Mare de Déu de la Salut present este cap de setmana a Guadassuar i Osca

                              
Este cap de setmana la dansa dels Bastonets i els dolçainers i tabaleters de l’Escola Musical d’Algemesí participen com invitats en les celebracions de Gurrea de Gallegos (Osca) i Guadassuar, respectivament.

Des de la declaració de la UNESCO, la Festa de la Mare de Déu de la Salut d’Algemesí no es limita ja als emblemàtics dies del 7 i 8  de setembre. La seua música i els seus rituals de dansa estan presents i porten el nom d’Algemesí durant tot l’any a nombroses esdeveniments culturals espanyols i estrangers.

Este cap de setmana la dansa dels Bastonets, acompanyada pels dolçainers i tabaleters de l’Escola Musical d’Algemesí, participen com invitats en les celebracions que  Gurrea de Gallegos (Osca), localitat que durant estos dies homenatja el seu patró sant Jordi. Per això, el dissabte 25 d’abril de 2015  clausuraran la mostra de danses de “Paloteo” en presència de la presidenta del Govern d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi. I allí participaran els Bastonets d’Algemesí, amb les seues 21 partitures i altres tantes evolucions coreogràfiques, ja que ells són l’única dansa de bastons o “paloteo” amb la categoria de Patrimoni de la Humanitat  en el context dels Festes de la Mare de Déu de la Salut.

Però durant estos dies, concretament hui divendres 24 d’abril, a les 21 hores, la dolçaina i el tabal d’Algemesí indiscutible fons sonor de la festa, seran els protagonistes de la presentació d’ADIT, Associació de Dolçaina i Tabal de Guadassuar, que dirigeixen els algemesinenses Andrés Felici Castell (dolçaina) i  Robert Ribes Fontana (tabalet), que inauguraran junt amb el seu alumnat, en el Centre Cultural d’esta localitat de la Ribera, l’exposició “La dolça eina de la nostra festa”; una mostra fotogràfica i documental produïda pel Museu Valencià de la Festa d’Algemesí, que des de la seua inauguració en 2011 ha sigut ja exposada a València, Castelló, Alacant, Vinaròs, Pego, la Vall d’Uixó, Santa Maria de la Valldigna, l’Alcora, Sant Vicent del Raspeig, Ontinyent  i  Bocairent entre altres poblacions valencianes.

L’exposició realitza un recorregut per la història de la dolçaina des de la crisi que va patir este instrument a finals dels 60 i de la seua recuperació a partir de la creació a Algemesí en 1975 de la primera Escola Valenciana de Dolçaina i Tabal.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.