TotAlzir@: ASSOCIACIÓ ESCOLAR IES JOSE M. PARRA AMB DINAMARCA

martes, 1 de octubre de 2013

ASSOCIACIÓ ESCOLAR IES JOSE M. PARRA AMB DINAMARCA

L’institut Jose M. Parra d’Alzira acaba d’encetar aquest curs la associació escolar amb la Nordre Skole danesa de la ciutat de Bramming. Es tracta d’un projecte finançat per la OAPEE ( Organisme Autònom Projectes Europeus d’Educació)que permet establir connexions entre els nostres alumnes  europeus.

Com a punt de partida , els escolars danesos visitaran la nostra ciutat del 2 al 14 d’octubre i s’acomodaran als llars del nostre alumnat. Es tracta d’un grup de 20 escolars danesos  acompanyats per dos professores de la Nordre Skole. Aquests alumnes participaran de les jornades lectives del nostre alumnat al IES Parra  i gaudiran d’un programa d’activitats extraescolars que els permetrà conèixer be el nostre terme.
Al centre, els escolars danesos entraran en les aules de matèries impartides en anglès prioritàriament, llengua anglesa i assignatures del programa plurilingüe del centre;  doncs l’anglès es la llengua de comunicació entre els nostres escolars i els alumnes danesos. Però també participaran de classes instrumentals com la educació física, plàstica, teatre i musica on els nostres alumnes faran d’intèrprets-traductors front als seus professors i companys d’intercanvi.
 A banda, es farà alguna classe d’usuari bàsic de castellà i de valencià dissenyada per a l’ocasió així com  un recital d’albades  i un taller de cuina tradicional de dolços amb motiu de la celebració del 9 d’octubre.
Pel que respecta al programa d’activitats extraescolars,, els alumnes danesos visitaran la nostra ciutat i centre històric, la Ciutat de les Arts i les Ciències a València, l’Albufera i la platja de Cullera, Xàtiva i el seu castell i també faran la anomenada “ruta de la Taronja” a la Valldigna on podran observar tot el procés de la taronja des del camp fins al magatzem.
Totes aquestes experiències formen part d’un intercanvi cultural tenint com a vehicle de comunicació  la llengua anglesa. Aquest projecte arranca amb la visita de la Nordre Skole a la nostra ciutat i  els nostres alumnes viatjaran a Bramming durant les vacances de Falles- del 15 al 26 de març.

Aquesta associació escolar bilateral forma part del programa educatiu Comenius que tindrà una duració de dos anys escolars. Es tracta d’una gran oportunitat  que possibilitarà apropar els nostres alumnes dins de l’espai educatiu europeu  i millorar la seva comunicació en llengua anglesa .




                                               Pilar Diana Espi-  Representant associació escolar al IES Jose M. Parra


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.