TotAlzir@: Els xiquets de les Escoles Esportives reben formació en matèria de Primers Auxilis

miércoles, 18 de mayo de 2016

Els xiquets de les Escoles Esportives reben formació en matèria de Primers Auxilis

Per a este dissabte esta prevista l’activitat “El Tercer temps”, una iniciativa per fomentar la convivència entre els esportistes i els seus pares
L'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Carcaixent ha preparat diversos cursos tranversals orientats a la formació de les xiquetes i xiquets de les Escoles Esportives. Durant esta setmana està impartint-se un taller de primers auxilis per als xiquets entre 8 i 13 anys, acompanyats pels seus monitors, on estan aprenent nocions bàsiques de primers auxilis durant la pràctica esportiva. Algunes de les tècniques que estan aprenent són: l’ús bàsic del desfibril·lador semiautomàtic, la RCP bàsica, la maniobra de Heimlich, PAS, i la posició lateral de seguretat. Este taller està impartint-se durant esta setmana de 17h a 20h al Magatzem de Ribera. El taller està impartint-lo l'empresa de serveis mèdics conveniada amb l'Ajuntament de Carcaixent, Algemèdics SLU.

A més, durant la primera quinzena de maig, es va dur a terme el taller d’alimentació saludable, on els xiquets de 3 a 7 anys van aprendre com alimentar-se adequadament mitjançant xarrades i jocs en els quals s’explicava de manera lúdica quin tipus d’aliments són els més adequats en cada moment del dia, amb quina freqüència setmanal s'han de menjar i quina diferència hi ha entre aliments saludables i menys saludables.
Vicent Albelda, regidor d’esports de l’Ajuntament de Carcaixent, ha explicat que l’objectiu de la seua àrea és  promocionar una pràctica esportiva més educativa, més sana i més neta, “i açò s’ha de treballar des de tots els àmbits de la quotidianitat dels més menuts per per tal d’introduir-los en tot allò de positiu que pot aportar l’esport a la seua salut i educació”.
En esta línia, mitjançant la Campanya Carcaixent Juga Net, este dissabte 21 de maig es durà a terme l’activitat ‘El tercer temps’. Una tradició britànica lligada al rugbi gràcies a la qual, després de finalitzar el partit (de dos temps), els contrincants es troben per a compartir el dinar i parlar de l’enfrontament com a excusa per a confraternitzar i suavitzar els ressentiments que puguen haver sorgit. D’esta manera,  des de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Carcaixent han convidat a  tots els pares i mares dels alumnes de l’Escola de Futbol Sala a organitzar un esmorzar després de cada partit a la zona esportiva FEVE en companyia de l’equip contrari. Qui vulga assistir solament haurà de portar el menjar, la beguda i les taules i cadires seran facilitades per l’Àrea d’Esports.

Segons Vicent Albelda, “el terme "tercer temps" evidencia que el joc no acaba amb l'eventual victòria o derrota d'alguns dels equips, sinó amb la companyia i la diversió en un grup de xiquets/xiquetes que durant els dos temps anteriors han estat competint”. D’esta manera, com ha explicat el regidor d’esports “pretenem que el fi en el futbol sala escolar, i de qualsevol esport, no siga únicament la victòria, sinó la companyia, gaudir de l’esport i poder fer noves amistats”.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.