TotAlzir@: activitats de "l'Arxiu a l'Escola" de les ultimes setmanes.

jueves, 26 de mayo de 2016

activitats de "l'Arxiu a l'Escola" de les ultimes setmanes.

Les activitats de L’Arxiu a l’Escola registra gran acceptació entre les escoles d’Alzira.



Fa tan sols unes setmanes, començaren les activitats de l’Arxiu a l’Escola iniciades des de la Regidoria de Patrimoni Històric i l’Arxiu de l’Ajuntament d’Alzira. Hem de celebrar l’èxit d’esta iniciativa ja que són molts els professors dels centres educatius públics i concertats, de la ciutat que han mostrat el seu interès per estes activitats, on els estudiants poden visitar l’Arxiu Municipal on poden vore amb els seus ulls els documents més antics, els més significatius i també coneixen la tasca que desenvolupa el personal, els passos per a el manteniment o conservació dels expedients o articles determinats.

 Posteriorment els tècnics de l’Arxiu Municipal visiten el centre educatiu i expliquen les funciones dels centres documentals que contenen informació de tipus històric i administratiu, sobre el municipi que serà, amb el temps, imprescindible per a conéixer la història de la ciutat
Ja són molts els col·legis que han participat en el programa i molts altres que ja han programat les seues visites per a les pròximes setmanes. L’últim en conéixer l’Arxiu ha sigut el CEIP Vicente Blasco Ibañez, on els alumnes i professors del CEIP foren atesos per la vicealcaldessa i regidora de Patrimoni, Isabel Aguilar junt a l’arxiver Municipal, Aureliano Lairón.

Aguilar assegura estar molt satisfeta amb la resposta dels centres i els alumnes. “Pot ser que l’Arxiu es convertisga en una ferramenta més per als alumnes, i és interesant que ells coneguen tot el que està al seu abast, que poden informar-se en tot moment en les nostres instal·lacions i tenen tot el recolzament del personal, a la seua disposició, tot i encara que en un temps estarà tot digitalitzat i serà més fàcil accedir a documents i informació.”

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.