TotAlzir@: Alzira s’adhereix a la xarxa de municipis per la Memòria Històrica

jueves, 26 de mayo de 2016

Alzira s’adhereix a la xarxa de municipis per la Memòria Històrica

L’Ajuntament d'Alzira va aprovar en el plenari ordinari d’ahir, i per primera vegada per unanimitat, adherir-se a la xarxa de municipis per la Memòria Històrica de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Des de l’Ajuntament d’Alzira reiterem la nostra exigència a totes les institucions al fet que establisquen una vertadera política integral d’Estat, basant-se en l’aplicació i desenvolupament de la Llei de Memòria Històrica, els informes i les recomanacions de Nacions Unides, així com l’estudi de les experiències realitzades en l’àmbit internacional sobre societats que han patit un passat traumàtic semblats al nostre.

 
En conseqüència, des de l’Ajuntament exigim de les Institucions de l’Estat espanyol (on s’inclouen els Ajuntaments) la condemna del franquisme en els termes declarats per l’ONU, i assumint conseqüentment el reconeixement polític i jurídic de les víctimes, deixant clar que és hora d’exercir el compromís amb els drets a la veritat, a la justícia i la reparació de les víctimes del franquisme; mitjançant la recuperació de la memòria històrica. Amb aquest objectiu la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha creat la Xarxa de Municipis per la posada en valor de la Memòria Històrica, amb voluntat de crear un espai de debat, anàlisi, intercanvi d’experiències i un fòrum per compartir totes les iniciatives que depenen de l’administració local i es fan per tal de recuperar la memòria històrica, en referència a les accions bèl·liques i la repressió feixista posterior al colp d’estat de 1936 i durant la dictadura franquista.
 
L’Ajuntament d’Alzira ja ha eliminat el símbol de l’escut feixista de la caserna de la Guàrdia Civil. També, de forma simbòlica, s’ha continuat rescatant la memòria democràtica. No obstant, cal continuar treballant en aquesta línia i encara queden símbols i nomenclatura de carrers que cal substituir per a dignificar el nostre espai públic, l’espai de totes i tots, l’espai de convivència, que no deu consentir exaltacions de la violència o de règims dictatorials.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.