TotAlzir@: Inaugurada l’exposició “El voto femenino en España” a Carcaixent

jueves, 12 de noviembre de 2015

Inaugurada l’exposició “El voto femenino en España” a Carcaixent

 La mostra, que es podrà visitar fins el 29 de novembre, recorre els anys de lluita fins la consecució del dret de vot per a les dones el 1931
Amb motiu de la commemoració del dia contra la violència de gènere el proper 25 de novembre, es va inaugurar ahir a la sala “Sant Llorenç” “El voto femenino en España”, una exposició fotogràfica cedida pel Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. L'exposició es compon d'una important col·lecció de fotografies i es configura com un rellevant document teòric-polític de gran valor per al coneixement del període de lluita pel vot femení fins ser aprovat per les Corts Constituents de la Segona República el 1931.
La mostra està organitzada en dos blocs temàtics generals: un centrat en els antecedents sufragistes dins l'àmbit internacional (EUA i Anglaterra); i un altre, més específic, sobre el sufragi femení a Espanya i les circumstàncies que van envoltar aquest debat. També es realitza un reconeixement a dones espanyoles destacades en aquesta lluita, fent especial èmfasi a la figura de Clara Campoamor.
Segons han explicat des de la Regidoria de Benestar Social, organitzadora de l’exposició, amb aquest recorregut sobre la consecució del vot de les dones es pretén contribuir a la recuperació històrica i retre un homenatge a totes aquelles lluitadores per la igualtat política de la dona a Espanya. L’activitat s’ha difós de manera especial pels centres educatius de Carcaixent, convidant-los a participar i oferint-los materials didàctics adaptats als alumnes per poder treballar aquest tema. L’exposició es podrà visitar fins al 29 de novembre, de forma gratuïta, tots els dies de 18:30 a 20:30 hores en la Sala Sant Llorenç. També es podrà sol·licitar la visita guiada qualsevol col·lectiu que estiga interessat.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.