TotAlzir@: RICARDO SIXTO REIVINDICARÀ QUE NO S’ELIMINEN ELS JUTJATS DEL PENAL A ALZIRA

sábado, 28 de noviembre de 2015

RICARDO SIXTO REIVINDICARÀ QUE NO S’ELIMINEN ELS JUTJATS DEL PENAL A ALZIRA


RICARDO SIXTO (EU-Unitat Popular) REIVINDICARÀ QUE NO S’ELIMINEN ELS JUTJATS DEL PENAL A ALZIRA I MÉS MESURES DE PROTECCIÓ CAP A LES DONES
Els col·lectius d’EUPV de la Ribera i el candidat per EU-Unitat Popular Ricardo Sixto  s’han reunit amb l’Associació de Dones Juristes (AJUDA) per arreplegar les denuncies de la situació dels jutjats d’Alzira, per la falta d’infraestructures, les insuficiències materials i la falta de personal, així com el desplaçament del Jutjat penal d'Alzira a València i les retallades en les polítiques contra la violència de gènere.

EU ha compartit amb AJUDA la preocupació per les retallades en polítiques d’igualtat i en els serveis judicials que afecten especialment a les víctimes de violència de gènere Això quan el mateix Govern de l’Estat ha eliminat les competències municipals en matèria d’igualtat, prevenció i ajuda contra la violència de gènere. Cal recordar que el govern central ha retallat en tots aquests anys en organismes i serveis d’atenció a les víctimes de violència de gènere, s’han acomiadat a professionals qualificats, s’han tancat oficines d’ajuda a les víctimes de violència de gènere, i la desaparició a Alzira del Punt de Trobada Familiar i, fins i tot, la falta d’aplicació i de recursos per part de la Generalitat Valenciana de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere.
Des d’EU volem fer arribar a les diverses administracions la nostra preocupació per l’abandonament d’actuacions públiques per protegir les víctimes de la violència de gènere i demanar que les mantinguen, així com que les doten dels recursos pressupostaris adients, que de cap manera poden ser disminuïts, ja que amb la situació de greu crisi que pateix la nostra societat els fan més necessàries encara.
Per a Ricardo Sixto: “Això el que fa és desincentivar l’ús dels serveis, en allunyar-los, i fer recaure les despeses i els costos als usuaris d’Alzira i de pobles veïns, que han de traslladar-se per a gestions quotidianes a València o altres localitats. S’està cada volta més lluny de fer més pròximes les institucions democràtiques i oferir un millor servei públic de proximitat”
Per a EUPV i AJUDA la Llei de Règim Local desprotegeix i abandona a milers de dones, pretén eliminar les competències en matèria d’igualtat pròpies dels ajuntaments i suprimir les que tenia delegades; per tant es produeix el desmantellament dels serveis d’atenció i informació municipals de la dona. La nova llei destrueix les polítiques d’igualtat i la prevenció i assistència a les víctimes de violència de gènere que es presten des dels ajuntaments.
Els municipis no estan vivint un moment fàcil. Només dissenyant totes les polítiques municipals amb perspectiva de gènere i un canvi d’actituds i de valors socials es podrà  avançar cap a una societat més igualitària.


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.