TotAlzir@: IX Encontre Autonòmic Autogestors

sábado, 28 de noviembre de 2015

IX Encontre Autonòmic Autogestors

  • El Centre Ocupacional Municipal de Sueca participa en el IX Encontre Autonòmic d'Autogestors 
  • Els passats dies 11 i 12 de Novembre es va celebrar a Mutxamel (Alacant) el IX Encontre Autonòmic d'Autogestors. La cita va estar organitzada per Plena Inclusió CV, un moviment d’associacions de persones amb discapacitat intel·lectual, al qual està adherida l’Associació de Familiars d’Usuaris del Centre Ocupacional de Sueca.
El Centre Ocupacional Municipal de Sueca compta amb dos grups d'autogestors que es reuneixen setmanalment al centre per tal de prendre consciència dels seus drets i també perquè desenvolupen al màxim les seues capacitats i promoure així la seua autonomia personal. Per tal de dur a terme aquest empoderament, dos persones de suport, professionals del centre, programen anualment activitats en este sentit.
El concepte d'autogestió va sorgir a l'any 2000 i com la paraula indica, té com a objectiu que les persones amb discapacitat intel·lectual gestionen, en les àrees que puguen fer-ho, la seua vida. Que no siguen espectadors i que participen en el seu entorn, en el familiar, social i laboral.
Durant el matí es van presentar les diferents ponències que havien preparat els centres participants. Els usuaris del Centre Ocupacional Municipal de Sueca van presentar una experiència sobre l'Encontre de Toledo que es va fer el passat mes de Juny. En aquest encontre també presentaren una ponència de participació en la societat.
D’altra banda, per la vesprada es va dur a terme un taller sobre Pensament Lliure, en què es posaren en marxa una sèrie de tècniques i mecanismes perquè les persones amb discapacitat intel·lectual pogueren aprendre a debatre, escoltar i arribar, finalment, a un consens amb la resta.

A la seua tornada, la  directora del centre, Immaculada García,  ha assenyalat que  “aquests encontres son molt útils i positius per a les persones que assisteixen, no sols pels continguts sinó també per l'experiència de passar uns dies amb companys d'altres centres”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.