TotAlzir@: Sueca acollirà la segona edició de l'esdeveniment esportiu i solidari Mou-te per la MPOC.

viernes, 20 de noviembre de 2015

Sueca acollirà la segona edició de l'esdeveniment esportiu i solidari Mou-te per la MPOC.

  • La MPOC afecta  al 9% de la població valenciana entre 40 i 60 anys 

Amb motiu del Dia Mundial de la Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica (MPOC), i en el marc de l'any SEPAR 2015/16 de la MPOC i el tabac, Sutrail, el club  esportiu de trail i muntanya organitza la segona edició de l'esdeveniment esportiu i solidari Mou-te per la MPOC amb la col·laboració de la Societat Valenciana de Pneumologia, Novartis Pharmaceuticals i la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sueca.


L'esdeveniment, que tindrà lloc el proper diumenge 22 de novembre, consistirà en una carrera per equips (3 corredors per equip) de 5 Km pels voltants de Sueca que començarà a les 10.00 hores. Després de la carrera hi haurà una marxa a les 12.00 hores pel mateix circuit.  El tram inicial serà recorregut per pacients amb MPOC “amb el clar objectiu de mostrar als malalts i les seves famílies la importància d'incorporar en els seus hàbits la pràctica de l'exercici físic moderat”, segons ha assenyalat el president de la Societat Valenciana de Pneumologia, Jaime Signes-Costa. L'eixida de les dos proves serà des del final de l'Avinguda Mestre Serrano (recinte firal) i el recorregut serà pels voltants del Riu Xúquer.

Jaime Signes-Costa ha explicat que “malgrat les recomanacions dels professionals, un 32 % dels pacients amb MPOC no realitza cap activitat física, un 40% realitza exercici moderat i només un 30% realitza un exercici d'acord amb les seves necessitats".

Per la seva banda Elsa Naval, coordinadora del grup de treball sobre la MPOC i pneumòloga de l'Hospital de la Ribera, ha precisat que “durant tot el matí del diumenge es faran espirometries a tot el que vulga, una prova simple i indolora clau per diagnosticar la malaltia i que consisteix a bufar en un tub connectat a una ordinador que mesura el volum i la taxa d'aire que es respira”.

El regidor d'Esports de Sueca, Vicent Baldoví, ha agraït “la implicació de l'Associació Esportiva Sutrail per treure endavant aquesta important iniciativa esportiva per a Sueca que sempre s'ha caracteritzat per una especial sensibilitat cap a les carreres populars”.

L'alcaldessa de Sueca, Raquel Tamarit, ha ressaltat que “és un orgull per a Sueca comptar amb una activitat d'aquestes característiques i a més amb una vessant clarament solidària, ja que tot el recaptat es destinarà a la investigació en favor dels malalts de la MPOC a través de la Fundació SEPAR Pacientes”.

La MPOC és una malaltia pulmonar obstructiva crònica que provoca sensació de falta d'aire, sobretot quan es fa exercici o esforç físic. És una malaltia progressiva que no es cura però que es pot millorar i tenir sota control. L'objectiu d'aquest esdeveniment és sensibilitzar els pacients de la MPOC i a la resta de la població de la importància de l'activitat física, primera mesura no farmacològica per fer front a esta malaltia. Tot aquella persona que desitge participar encara pot incriure's a la pàgina www.cronorunner.com


No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.