TotAlzir@: CLAMOR CONTRA LA PLANTA DE RESIDUS SANITARIS I ALTRES RESIDUS PERILLOSOS

sábado, 7 de noviembre de 2015

CLAMOR CONTRA LA PLANTA DE RESIDUS SANITARIS I ALTRES RESIDUS PERILLOSOS


Hui s’han presentat les al·legacions contra la Planta de Residus Sanitaris dels Grups III i IV i altres residus perillosos que l’empresa “TMA Grupo Sánchez” vol instal·lar al polígon “La Garrofera” de Guadassuar a la Casa de la Cultura de l’Alcúdia.
A la presentació han assistit els alcaldes de l’Alcúdia i Benimodo, Andreu Salom i Francisco Teruel, el regidor de Medi Ambient de l’Alcúdia, Paco Sanz, la representant de la Plataforma “Stop Residus Perillosos” Elisa Puchol i els redactors de les al·legacions, Jose Luis Romero i Carlos Arribas.

L’advocat Jose Luis Romero ha indicat que l’Estudi d’Impacte Ambiental no recull l’Estudi d’Alternatives, inclosa l’Alternativa 0, de no realitzar l’activitat, la qual cosa suposa que l’actuació hauria de ser considerada nul·la de ple dret. Per altra part la situació urbanística és un requisit imprescindible, i si bé, l’anterior Ajuntament de Guadassuar li va atorgar la compatibilitat urbanística, la realitat és que materialment el sòl no es pot considerar com urbà industrial, sinó com no urbanitzable, ja que el polígon no està urbanitzat ni disposa d’aigua potable, clavegueram, accessos o estació depuradora. De fet no hi ha urbanitzador ni projecte d’urbanització, i tampoc està previst en un futur immediat. Amb aquest panorama la Conselleria hauria de rebutjar aquest projecte.
Per la seua part l’ambientalista Carlos Arribas, ha parlat de la complexitat d’una planta amb 5 activitats distintes i que tractaria o transferia 43 milions de tones anuals de residus perillosos. L’empresa diu que construirà una bassa per a les aigües residuals en una zona d’alta vulnerabilitat dels aqüífers i amb un sòl permeable, el que podria contaminar biològicament els aqüífers o la pròpia Sèquia Reial distant tan sol 70 metres de la planta.
Per altra part s’ha posat de manifest el perill que tindria la població de la pedania de Montortal, al ser travessats els seus carrers, diàriament, per un nombrosíssim trànsit  de productes perillosos d’entrada o eixida de la planta. S’ha assenyalat que el projecte no  contempla l’existència d’aquest nucli de població amb uns 150 habitants.
La Plataforma Cívica ha anunciat la realització d’una concentració el proper diumenge 29 de novembre per manifestar l’oposició a aquest projecte, a l’igual que al del macroabocador que volen situar al costat de la Sèquia Reial del Xúquer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.