TotAlzir@: Algemesí, esta nit comencen els actes litúrgics previstos per a la Festa Major.

viernes, 29 de agosto de 2014

Algemesí, esta nit comencen els actes litúrgics previstos per a la Festa Major.



Durant 9 dies, fins al 6 de setembre, el retoc de campanes marcarà l'inici del novenari que se li ofereix a la Mare de Déu de la Salut a la Capella de la Troballa
Com cada 29 d'agost esta nit a les 22:00 comencen oficialment els actes litúrgics previs a la Festa Major d’Algemesí. Uns actes que culminaran els dies 7 i 8 de setembre amb les mítiques processons dedicades a la patrona: La Mare de Déu de la Salut. Per fi, per a molts, s’inicia el compte enrere i Algemesí alça el bull. En pocs dies el poble s’omplirà de veïns i veïnes que tornen de casetes de camp, viatges o de la platja –els que han tingut la possibilitat-, per encetar un mes de setembre ple de festa.
Els carrers Berca, Capella i limítrofs són el nucli de les celebracions religioses prèvies a les processons i misses de la Festa Major. Durant 9 dies- del 29 fins al 6 de setembre- a les 22:00, el retoc de campanes marcarà l'inici del novenari que se li ofereix a la Mare de Déu de la Salut a la Capella de la Troballa. Algemesinencs vinguts d'arreu acudeixen a la Capella a celebrar el culte religiós.

Com és costum la missa també és al carrer. Moltes cases del voltant de la Capella obriran de nou les seues portes i els veïns donen seient a la gent perquè tots puguen escoltar-la a la fresca. També ho poden fer des de dins de la Capella.
Antigament quan els pares eren a la novena, la joventut aprofitava per formar les seues quadrilles davant de la porta de la capella per arreglar les penyes per als bous. També quan el riu i els camps eren més a prop els xicons buscaven rascamonyos que tiraven a la roba i als cabells (més d’alguna se’n recordarà d’algun trasquiló). Algunes tradicions d’estes es conserven i altres ja s’han perdut.
Des de fa anys i després de la novena del 5 de setembre, es realitza la Dansà de la Mare de Déu. El dia 6 de setembre, abans de la novena, dolçainers i tabaleters d’Algemesí faran el recorregut de la processó anomenada Volta General avisant de l’inici de les festes. En Acabar la novena i entre les peces musicals del concert de la Banda Musical d’Algemesí, el poble escoltarà durant tota la nit les campanes de totes les esglésies amb el Vol del Retorn.
http://www.algemesiweb.es

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.