TotAlzir@: Finalitzen les Festes Majors d’Alginet

lunes, 25 de agosto de 2014

Finalitzen les Festes Majors d’Alginet


Diumenge es donava per finalitzada la setmana en la qual els 29 festers i festeres han portat al poble d’Alginet música, festa, diversió i molta germanor. Al llarg de la setmana s’han realitzat els tres multitudinaris sopars a la carretera on tots els veïns i veïnes han eixit al carrer per seguir amb la tradició de sopar a la fresca. A més, s’ha fet el II Concurs de Xarangues on l’agrupació l’Esclafit es va fer amb el primer premi. Un acte que es va consolidant és l’esperat Sopar de Quintes on dimarts de nit es va reunir a més de 2000 persones a la plaça de la Constitució. Cal remarcar dins al programació la II Edició del concurs “Tu sí que ho vals”, on cantants, mags, malabaristes i molts altres artistes van pujar a l’entaulat per a competir, i on, Víctor García-Parrado es va fer amb el primer premi.

Consolidada ha estat la X edició del ja tradicional Ball del Mantó de Manila, on més de 500 dones van lluir aquesta peça per tal que el jurat pugués elegir el millor mantó de Manila. El premi al mantó més actual va estar per a Lidia Roig Bosch, el més antic per a Teresa de La Rosa i el millor de la verbena per a Conchín Navasquillo.
Per anar acabant la setmana, els veïns d’Alginet van participar de forma massiva a la Cavalcada de disfresses. Diumenge es posava punt i final a una setmana plena d’activitats per a grans i menuts amb la processó de Sant Josep, on es van poder vore les danses dels Nanos, Pastorets, la carxofa i els bastonets.
Dins la programació també hi ha hagut activitats solidàries com la Cursa, on més de 200 corredors van aportar menjar no perible, o l’arreplegada de material escolar per part de l’Assemblea d’Alginet.

Finalitzades ja les Festes Majors agafa el relleu la barriada del Vaporet on hui dilluns de nit es pintaran els carrers. Dimarts de nit tindrà lloc el primer concurs de truites de creïlles. Dimecres de matí jocs populars i dinar, i ja de nit presentació de la comissió, del seu president, Héctor Lozano, i de la seua reina, Sandra Carrión. Dijous de matí campionat de petanca i parxís, dinar, i ja de nit sopar al carrers. Divendres, jocs per als menuts i de vesprada ofrena, missa i processó en honor a la patrona, la Mare de Déu dels Desamparats. En finalitzar, processó pels carrers de costum. Dissabte, nit de varietats i diumenge, últim dia amb cavalcada per la barriada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.