TotAlzir@: Un Compromís amb el Xúquer

sábado, 24 de mayo de 2014

Un Compromís amb el Xúquer

L’equip de govern de l’Ajuntament d'Alzira anuncia que han aprovat  un Pla d'Actuació del Parc Fluvial del marge dret del riu Xúquer, un pla del qual no han informat als partits de l'oposició ni l'han posat a exposició pública dels ciutadans d'Alzira .
Curiosament aquest mateix Equip de Govern del PP fa un any havia autoritzat al tancament de l’Hort de Redal que incloïa l'anul·lació del camí de servitud que des del Malecó permet als ciutadans baixar al marge dret del Xúquer. A les nostres preguntes se'ns va contestar que tenien permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i que qui volgués baixar al riu que busqués un altre accés, vist la qual cosa demanarem informació per escrit a la CHX i al propi Ajuntament. Al mateix temps, i per reivindicar l'ús del camí i del riu com a zona esportiva i d'oci vam realitzar una baixada en kayack des d'aquest punt fins a l'embarcador d'Algemesí. Va ser una odissea on els qui vam participar patirem picades pels mosquits que havien colonitzat la selva en què s'havia convertit el marge del riu per culpa dels anys d'abandonament per part de la CHX mentre el nostre Ajuntament mirava cap a un altre lloc. Però, malgrat això i la dificultat de l'accés vam poder fer el recorregut mentre recollíem dels marges  les escombraries que varem poder.

Compromís ha demanat des de fa anys en plens i comissions que es netejaren els margens del riu i que s'habilitara una zona d'oci i per a l'esport per poder córrer o passejar i navegar en kayack o piragua. Aquestes propostes sempre han comptat amb l'oposició de l'equip de govern.
Insistirem i vam aconseguir que es respectara i es tornara a obrir el camí de servitud i, després de denunciar repetides voltes que l’estat d’abandó del riu afavoria la reproducció dels mosquits, l'Ajuntament, en col·laboració amb la Diputació, netejaren finalment la zona entre els dos ponts. Li sol·licitarem també al regidor de Medi Ambient que continuara la neteja fins a l'altre pont després del poliesportiu a l'aire lliure, on les molèsties a conseqüència de les picades dels insectes són contínues entre els esportistes quan arriba la calor.
Ara l'Ajuntament de manera unilateral va ha realitzar part de les nostres peticions. Però com sempre sense cap planificació de futur. Els mateixos que fa un any volien que els ciutadans continuaren vivint d'esquena al Xúquer ara planifiquen de manera precipitada un pla d'actuació d'un xicotet tram del riu sense comptar amb ningú, ni els partits de l'oposició ni els ciutadans.
Donem les gràcies a l'Ajuntament per recollir part de les nostres propostes, però li demanem més coherència i participació en el futur .

Alzira, 23 de maig de 2014.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.