TotAlzir@: Programa formatiu per a jóvens “Ribera en Xarxa”

miércoles, 15 de enero de 2014

Programa formatiu per a jóvens “Ribera en Xarxa”

L'Ajuntament d'Alzira, des de la regidoria de Joventut, i els ajuntaments de Benifaió, Carcaixent i la Pobla Llarga, amb la col·laboració de la Generalitat Jove IVAJ i la Diputació de València, han elaborat, un any més, el ja arrelat programa formatiu per a jóvens “Ribera en Xarxa.  
             
Durant el mes de gener començarà el Curs de Monitor de Temps Lliure Infantil i Juvenil. Esta activitat consta d’una etapa lectiva de 125 hores, d’una altra pràctica de 100 hores i un altra de 25 hores per a fer la memòria. El curs comporta una totalitat de 250 hores dedicades a aprendre les tècniques bàsiques per a poder dur a terme activitats com ara campaments, colònies, escoles d’estiu o activitats en una entitat juvenil o de temps lliure. Una vegada finalitzat el curs, s’obtindrà la certificació oficial per part de l’IVAJ. El curs es farà els dissabtes, de 9 del matí fins a les 15 hores, i es realitzarà de manera itinerant en tots els pobles organitzadors del curs.  El preu és de 150 euros.


D’altra banda, en el mes de febrer començarà el Curs d’Animador Juvenil. Esta activitat consta d’una etapa lectiva de 225 hores, d’una pràctica de 150 hores i un altra de 25 hores per a fer la memòria. El curs comporta una totalitat de 400 hores dedicades a activitats de temps lliure com ara campaments, colònies, escoles d’estiu o activitats en una entitat juvenil o de temps lliure. Una vegada finalitzat el curs s’obtindrà la certificació oficial per part de l’IVAJ.GVA JOVE. El preu és de 300 euros. El curs es farà els dissabtes, de 9 del matí fins a les 15 hores, i es realitzarà de manera itinerant en tots els pobles organitzadors del curs. 
A més dels cursos esmentats, els ajuntaments organitzadors també han preparat diferents monogràfics dirigits als jóvens. El preu és de 35 euros cada un d’ells:

·        El monogràfic “Educació per a la salut i primers auxilis” es realitzarà a Benifaió, els dies 29 de març, 5 i 12 d’abril,  de 9 a 15 hores.

·        El monogràfic “Educació emocional-Intel·ligència emocional” es realitzarà a Carcaixent, els dies 10, 17,24 i 31 de maig, de 9 a 15 hores.

·        El monogràfic “Col·lectius amb necessitats educatives especials: tècniques i recursos des de l’animació juvenil” es realitzarà a la Pobla Llarga, el 7, 14 i 21 de juny, de 9 a 15 hores.

·        El monogràfic “Intervenció educativa individual i grupal: metodologia en centres de dia” es realitzarà a Benifaió, del 14 al 18 de juliol, de 9 a 14 hores.

·        El  monogràfic “Introducció a la llengua de signes” es realitzarà a Carcaixent, els dies 27 de setembre, 4, 18 i 25 d’octubre, de 9 a 15 hores.

·        El monogràfic “Gestió de conflictes i interculturalitat en contextos d’exclusió sociocultural” es realitzarà a Alzira, els dies 8, 15, 22 i 29 de novembre, de 9 a 15 hores.
Per a més informació o per a inscriure’s en qualsevol d’estes activitats formatives que organitza la Ribera en Xarxa, els jóvens alzirenys interessats poden fer-ho al CIJ d’Alzira, ubicat en el carrer Escoles Pies, 4 (Casa de la Cultura). També poden fer-ho en qualsevol dels Centres d’Informació Juvenil (CIJ) dels ajuntaments organitzadors del Programa Formatiu per a Jóvens. Tindran prioritat els alumnes dels pobles organitzadors.

La informació també es pot seguir per mitjà de la web municipal http://www.alzira.es/alziraPublic/cij.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.