TotAlzir@: L’Agrupació Ibn Jafadja, de la SM d’Alzira i Pep Gimeno Botifarra

martes, 28 de enero de 2014

L’Agrupació Ibn Jafadja, de la SM d’Alzira i Pep Gimeno Botifarra

L’Agrupació Ibn Jafadja, de la Societat Musical d’Alzira, interpretarà temes de cantants valencians, amb les veus de Pep Gimeno i Salva Albuixech
L’Associació Cultural Falla Plaça Malva d’Alzira ha atorgat el seu Guardó d’Or 2014 a Pep Gimeno “Botifarra”.
El lliurament del guardó es farà al saló d’actes de l’institut José María Parra, d’Alzira, el proper diumenge, 2 de febrero a les 12.00 hores , en el saló d’actes de l’IES José María Parra d'Alzira , en un acte emmarcat dins de la XXII Setmana Cultural de l’associació, en el que actuarà l’Agrupació Ibn Jafadja, de la Societat Musical d’Alzira, interpretant temes de cantants valencians, amb les veus de Salva Albuixech i el propi Pep Gimeno. 

La falla de la Malva ha distingit Pep amb el seu guardó per la seua qualitat artística i humana i, sobre tot, per la seua impagable tasca recuperadora del folclore tradicional valencià; posant en primera línia cançons que cantaven els nostres avantpassats i ja estaven a punt de perdre’s en l’oblit. De Botifarra s'ha escrit molt últimament, Josep Vicent Frechina, musicòleg i crític musical diu: “Si hi ha una manera de cantar a la nostra terra que irradie com ninguna altra autenticitat en el gest, credibilitat en el tarannà i valenciania en la substància, aquesta és indubtablement la de Pep Gimeno, Botifarra. La seua veu sona a horta i a secà, a sèquia i a bancal, a nit d’agost i meló d’Alger. Quan canta Pep, callen les xitxarres, s’aturen els ventijols i tothom escolta atònit el seu cant espontani, planer, que apaivaga l’aspror de la terra i les basques de l’oratge”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Gracias por tu comentario.